Торта Виктория

Плодове, сметана, маслен крем и фин блат - всичко, от което има нужда един десерт с кралско потекло

8 парчета (/парченца)

Необходим някакъв опит 60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Торта Виктория

За блата:

3 бр. яйца (по-големи)
175 г краве масло (меко)
175 г кристална захар (фина)
1 пак. бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
175 г брашно
1 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
0,25 ч.л. сол
2 - 3 с.л. прясно мляко

Пълнеж 1 (сладко и пудра захар):

100 - 150 г сладко (ягоди или малини)
1 малко пудра захар (за поръсване)

Пълнеж 2 (сладко и маслен крем):

100 г краве масло (меко)
140 г пудра захар (пресята + малко за поръсване)
1 ч.л. Екстракт Бурбонска ванилия 30 ml
100 - 150 г сладко (ягоди или малини)

Пълнеж 3 (сметана и ягоди):

200 мл сладкарска сметана (пълномаслена)
50 г пудра захар
30 мл лимонов сок (от половин лимон)
400 г ягоди

Пълнеж 4 (крем Дипломат):

2 с.л. пудра захар
30 мл лимонов сок (от половин лимон)
1 ч.л. Екстракт Бурбонска ванилия 30 ml
1 стрък мента (намачкани листа)
200 г ягоди (почистени от дръжките и разполовени)
125 г малини
1 пак. Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
1 пак. желатин Dr.Oetker
200 мл сметана (млечна, изстудена)
375 мл прясно мляко

preparation

Приготвяне

1

За блата

Намажете с масло две форми за печене с диаметър 18 см и поставете на дъното кръг хартия за печене. 

Метод 1. В голяма купа сипете захарта и мекото масло и разбийте с миксер на пухкав крем. Добавете яйцата едно по едно, като не спирате да разбивате след всяко, докато се поеме от сместа.

Спрете миксера и добавете брашното, пресято с бакпулвера и солта. Объркайте леко с шпатула. Накрая прибавете млякото лъжица по лъжица, докато сместа стане по-мека.
 
Метод 2. Смесете в купа яйцата, маслото, захарта, брашното, бакпулвера, солта и млякото и разбийте с миксер, докато получите гладка, мека смес.
 
Загрейте фурната до 170 градуса. Разделете сместа в двете форми (претеглете на везна, за да получите равни по дебелина блатове), заравнете повърхността и изпечете за около 20-25 мин, докато бухнат и повърхността стане златиста.

Извадете, оставете да изстинат във формите за няколко минути, след което извадете върху решетка, отстранете хартията и оставете да изстинат напълно, преди да преминете към сглобяване на тортата.

2

За пълнеж 1

Ако предпочитате него за тортата, намажете първия блат със сладкото, поставете втория блат. Отгоре поръсете с пудра захар.

3

За пълнеж 2

Ако изберете него за тортата, разбийте мекото масло, докато стане пухкаво, добавете пудрата захар и ванилията. Разпределете масления крем върху повърхността на първия блат. Отгоре разпределете сладкото и покрийте с втория блат. Поръсете с пудра захар.

4

За пълнеж 3

Нарежете няколко ягоди на дребно и ги смесете с 1 ч.л. от захарта. От останалите ягоди нарежете една част на половинки или четвъртинки, другите оставете цели.

Смесете останалата пудра захар с 2 с.л. от сладкото и всичкия лимонов сок, за да получите гъста глазура. Разбийте в купа сметаната до средно твърди връхчета, не прекалявайте, защото при шприцоването тя ще се сгъсти още.

Пресипете в пош с кръгъл или звездовиден накрайник. Намажете първия блат със сладкото, отгоре шприцовайте половината от разбитата сметана. Поръсете със ситно нарязаните ягоди и поставете втория блат. Шприцовайте останалата сметана и подредете целите и разполовените ягоди върху нея. Полейте с ягодовата глазура.

5

За пълнеж 4

Пригответе плодовете: смесете захарта, лимоновия сок, ванилията и ментата и разбъркайте. Смесете с плодовете и оставете в хладилник за 30 мин.

Пригответе крема: Пригответе пудинга по указанията на опаковката, но с ¼ по-малко мляко. Накиснете желатина в студена вода и щом набъбне, го смесете с топлия пудинг. Охладете.

Разбийте сметаната и я добавете към охладения крем (ако трябва първо го разбийте с миксер). Смесете добре, пресипете в пош и шприцовайте половината върху първия блат. Отделете част от плодовете за украса, останалите поставете върху крема. Поставете втория блат, шприцовайте останалия крем и украсете с отделените плодове.

6

Последвайте Людмила Слокоски и блога ѝ Salted Lemons за още апетитни рецепти.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: