Тарт с панакота и лавандула

Нежният аромат на лавандула прави този тарт с панакота и касис неустоим

about 12 парчета (/парченца)

Необходим някакъв опит 90 Minutes

Кремообразен пълнеж, фин аромат на лавандула и два вида панакота: класическа и панакота със страхотен лилав цвят, който се дължи на сока от касис — това са съставките, които правят този тарт забележителен. Тази необичайна и свежа рецепта е идеална за деня, в който ще посрещате гости на кафе.

Съставки

Съставки

за рецептата  Тарт с панакота и лавандула

За тестото:

200 г брашно тип 405
30 г бадеми смлян
120 г масло меко
1 бр. жълтъци
60 г пудра захар

За панакотата:

350 мл сметана 30% масленост
1 ч.л. Екстракт Бурбонска ванилия 30 ml
30 г захар
2 щипка сол
1 с.л. лавандулови цветчета
0,5 пак. желатин Dr.Oetker

За панакотата с касис:

250 мл сок от касис
100 мл сметана 30%
40 г захар
2 щипка сол
2 стръкa лавандула
0,5 пак. желатин Dr.Oetker

За декорацията:

2 бр. целувки
125 г касис
2 стръкa лавандула

preparation

Приготвяне

1

За тестото

Добавете съставките за тестото в купа и омесете гладко тесто с помощта на приставката за месене на ръчния миксер. Разточете тестото, докато стане плоско, след това го увийте в стреч фолио, а после охладете в хладилник за поне 30 мин.

2

За тарта

Загрейте предварително фурната (горна/долна топлина: 190°C). Разточете тестото върху леко набрашнена работна повърхност, докато се получи с диаметър най-малко 24 см, след това го постелете във формата за тарта. Покрийте с хартия за печене и след това насипете сурова леща, докато покрие дъното. Печете така на средния рафт на фурната за приблизително 15 мин. След това премахнете лещата и хартията за печене и допечете още 13 мин., докато се получи златистокафяв цвят.

recipe.preparation.top.bottom.heat about 190 °C

3

За панакотата

Сложете сметаната, ваниловата паста, захарта, солта и лавандуловия цвят да заврят в тенджера. Свалете от котлона и оставете да се запари за около 8 мин. Накиснете желатина в студена вода. Прецедете сметановата смес през ситна цедка и отстранете лавандуловия цвят. Изстискайте желатина с ръце и го разбъркайте в панакотата.

Оставете сместа за панакота да се охлади за около 25 мин., след това изсипете върху тестото и замразете тарта за приблизително 20 минути.

4

За панакотата с касис

Сложете сока от касис, сметаната, захарта, солта и лавандуловия цвят да заврят в тенджера. Свалете от котлона и оставете да се запари за около 8 мин. Накиснете желатина в студена вода. Прецедете сместа през ситна цедка и отстранете лавандуловия цвят. Изстискайте желатина с ръце и го разбъркайте в панакотата от касис.

Оставете сместа да се охлади за около 30 мин., след това изсипете върху светлия слой панакота и охладете тарта в хладилник в рамките на един час.

5

За декорацията

Измийте касиса, подсушете и нарежете метлиците на две, ако е необходимо. Натрошете целувките. Извадете тарта от формата и сервирайте украсено с касис, целувки и свежа лавандула.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: