Шоколадово-медена торта

Тази рецепта споделя с нас Елица Сърбева от кулинарния блог Cake and Pancake.

12 парчета (/парченца)

Необходим някакъв опит 0 Minutes

Уникална торта с много тънки бисквитени блатове, слепени с нежен пудинг крем с аромат на ванилия и целият този разкош обгърнат в най-вкусният какаов маслен крем!

Съставки

Съставки

за рецептата  Шоколадово-медена торта

За блатовете:

250 г кафява захар
3 бр. яйца размер М
120 г масло
60 г мед
60 г какао премиум Dr.Oetker
1,5 ч.л. сода бикарбонат Dr.Oetker
450 г пшенично брашно

За специалния пудинг крем:

700 мл прясно мляко
1 пак. Специален пудинг за бисквитена торта ванилия
100 г мед
50 г захар
1 с.л. есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл

За крема за измазване на тортата:

250 г масло мека, на стайна температура
250 г пудра захар
40 г какао премиум Dr.Oetker
45 мл сладкарска сметана
1 с.л. есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
1 щипка сол

Допълнително:

50 г бисквити (бисквитени трохи "Орео")
3 - 5 бр. бисквити медни

preparation

Приготвяне

Приготвяне на блатовете

Изсипете в огнеупорен съд захарта, яйцата, маслото, меда и какаото. След това го поставете на водна баня, като разбърквате от време на време, докато захарта се разтопи напълно. Прибавете содата и разбъркайте енергично. Разбивайки, добавете и брашното на части. Тестото ще бъде много твърдо и нетипично за блат за торта. Ще ви прилича на твърд пластелин, но така трябва да бъде!

Включете фурната да загрява на 170 С и си пригответе няколко тави за печене с еднакъв размер. Изрежете и 10 кръга/квадрата от хартия за печене. Ще ги използвате за изпичане на блатовете.

Претеглете готовото тесто и разделете на 10 равни части. Оформете всяка част на топка и разточете с точилка до размери 20 см в диаметър и дебелина около 0.5 см. Така ще получите общо 10 блата за торта.

Печете всеки блат на 170 С без вентилатор за 10-12 минути. След изваждане от фурната, оставете за около 10-15 минути да изстине и приберете в кутия с капак. Повторете с останалите блатове, като продължавате да прибирате новите в същата кутия. Просто ги подредете един върху друг, БЕЗ да сте махнали хартията за печене, за да не залепнат.

Приготвяне на специалния пудинг крем

Изсипете пакетчето Специален пудинг за бисквитена торта в 200 мл от млякото. Разбъркайте добре. Прибавете захарта, ванилията и меда и отново разбъркайте. Добавете останалото мляко и сложете на котлона на силен огън, като бъркате постоянно!

След като започне да завира, намалете степента на огъня минимално, като продължавате да бъркате. Когато кремът се сгъсти, свалете от огъня и оставете да се охлади леко.

Приготвяне на крема за измазване на тортата

Разбийте мекото масло до крем за около 3-4 минути на висока скорост. След това прибавете всички останали продукти към маслото и отново разбийте. Първоначално на ниска, а след това на висока скорост.

Оставете настрана, докато дойде време да го използвате.

Сглобяване на тортата

Претеглете точно количеството на крема и го разделете на 9 (ако блатовете ви са 10). За да не се налага да миете много купички, използвайте само една преди добавяне на следващото количество крем към тортата. 

Поставете първия блат върху поставка за торта. Отгоре измажете с първата част от крема. Поставете отгоре следващия блат и така, докато блатовете не свършат. Приберете тортата в хладилник за час-два. 


Извадете тортата от хладилника и измажете с крема за измазване на тортата. Отгоре декорирайте с трохите "Орео".

Съхранявайте в добре затворена кутия в хладилник.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: