Шоколадови яйца с маскарпоне и пресни плодове

Лесен за приготвяне, неустоимо вкусен великденски десерт, с който забавлението за малки и големи е гарантирано

6 порции (/дози)

Необходим някакъв опит 60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Шоколадови яйца с маскарпоне и пресни плодове

Продукти:

1 пак. Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
250 г маскарпоне
100 г кафява захар
400 мл прясно мляко
200 г ягоди (може малини или горски плодове)
10 г желатин Dr.Oetker
30 мл вода (студена)
6 бр. шоколадово яйце

preparation

Приготвяне

1

Накиснете желатина в студената вода за 5-10 мин. Разбийте маскарпонето с 50 г кафява захар с миксер на ниска скорост за 2-3 мин, докато захарта се разтопи.

Смесете в купа пудинга с останалата кафява захар, към тях добавете 5-6 с.л. прясно мляко и разбъркайте добре. Кипнете млякото, добавете го към пудинговата смес и разбъркайте. Върнете на котлона и оставете да покъкри на ниска температура минута-две или до гъст крем, като разбърквате непрекъснато.


2

Отстранете го от печката, изчакайте малко да се охлади, добавете накиснатия желатин и разбъркайте до пълното му усвояване. Охладете на ледена баня и прибавете на части към маскарпонето, като разбървате, докато се смесят.

Добавете нарязаните на ситно плодове и разбъркайте отново. Внимателно разглобете 6-те шоколадови яйца, така че да получите 12 половинки, като оставяте половинките на всяко яйце една до друга, за да ги сглобите идеално отново след това.


3

Напълнете всяка половинка с крем до ръба на черупката. Поставете клечка за сладолед върху едната половинка, така че да е наполовина скрита в яйцето и наполовина издадена. Поставете отгоре другата половинка на яйцето и нагласете така, че яйцето да изглежда отново цяло, след което отстранете излишния крем.

Подредете готовите яйца с главата надолу в поставка за яйца и оставете в хладилника за поне 2 часа. Поднесете в чашка за яйце или чинийка.


4

Последвайте Мина Ангелова от кулинарния блог Angellove's Cooking.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: