за рецептата Шоколадови яйца с маскарпоне и пресни плодове
1 пак. | Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker |
250 г | маскарпоне |
100 г | кафява захар |
400 мл | прясно мляко |
200 г | ягоди (може малини или горски плодове) |
10 г | желатин Dr.Oetker |
30 мл | вода (студена) |
6 бр. | шоколадово яйце |
Накиснете желатина в студената вода за 5-10 мин. Разбийте маскарпонето с 50 г кафява захар с миксер на ниска скорост за 2-3 мин, докато захарта се разтопи.
Смесете в купа пудинга с останалата кафява захар, към тях добавете 5-6 с.л. прясно мляко и разбъркайте добре. Кипнете млякото, добавете го към пудинговата смес и разбъркайте. Върнете на котлона и оставете да покъкри на ниска температура минута-две или до гъст крем, като разбърквате непрекъснато.
Отстранете го от печката, изчакайте малко да се охлади, добавете накиснатия желатин и разбъркайте до пълното му усвояване. Охладете на ледена баня и прибавете на части към маскарпонето, като разбървате, докато се смесят.
Добавете нарязаните на ситно плодове и разбъркайте отново. Внимателно разглобете 6-те шоколадови яйца, така че да получите 12 половинки, като оставяте половинките на всяко яйце една до друга, за да ги сглобите идеално отново след това.
Напълнете всяка половинка с крем до ръба на черупката. Поставете клечка за сладолед върху едната половинка, така че да е наполовина скрита в яйцето и наполовина издадена. Поставете отгоре другата половинка на яйцето и нагласете така, че яйцето да изглежда отново цяло, след което отстранете излишния крем.
Подредете готовите яйца с главата надолу в поставка за яйца и оставете в хладилника за поне 2 часа. Поднесете в чашка за яйце или чинийка.
Последвайте Мина Ангелова от кулинарния блог Angellove's Cooking.
Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.
Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт.
Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.
Да
Отричам
За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.
Да
Отричам
В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: