“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Шоколадови къпкейкове „Зайчета“

Какво търсят „Зайчета“ в тези шоколадови къпкейкчета

12 мъфини (/кексчета)

Medium 60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Шоколадови къпкейкове „Зайчета“

Продукти:

150 г масло
120 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
3 г сол (щипка)
3 бр. яйца (размер M)
200 г пшеничено брашно
2 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
20 г какао премиум Dr.Oetker
2 с.л. прясно мляко
50 г тъмен шоколад (настърган )

Пълнеж:

1 пак. глазура шоколад Dr.Oetker
100 г масло

Украса:

250 г фондан бял
30 г кокосови стърготини
10 г червена сладкарска боя
1 пак. цветни захарни шрифтове Dr.Oetker

preparation

Приготвяне

1

Тесто

Разбийте маслото на крем в купа с миксер и добавете захарта, ваниловата захар и солта до получаване на хомогенна смес. Разбийте едно по едно яйцата като бъркате всяко на най-високата степен около половин минута. Пресейте брашното, бакпулвера и какаото и постепенно го разбъркате в сместа като редувате с прясното мляко. Накрая добавете настъргания шоколад. Разпределете сместа поравно във формите за мъфини. Печете в средата на предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C на вентилатор 25 мин. След изпичане извадете мъфините от металната форма и оставете да изстинат.

2

Пълнеж

Затоплете маслената глазура според указанието. Излейте в купа добавете маслото и разбъркайте добре. В случай, че кремът стане течен, го оставете за кратко в хладилника да стегне.

С помощта на нож отрежете тънко връхчетата на всички мъфини (фиг. 1) като капачета и ги начупете на трохи. Разбъркайте трохите в маслено-шоколадовата глазура. След това намажете върха на мъфините обилно с получения крем.

3

Украса

Със 150 г от фондана оформете 6 еднакво големи топки. Разрежете ги на две и поставете с отрязаната част надолу върху крема. От около 25 г от фондана оформете 12 малки топки и ги разделете отново на две. Намажете ги с малко вода и потопете в кокосовите стърготини (Фиг. 2).

 2/3 от останалия фондан оформете 24 малки топчета и поставете върху лапичките на крачетата. Оцветете останалия фондан с червена боя. Поставете една голямо топче и три малко на задните лапи, притиснете и поставете опашка (Фиг. 3).