Flag

Шоколадова торта с бадеми

10 - 12 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
80
Торта, обсипана с ядки и много шоколадов крем, с която да зарадвате любимите на ❤️ ви хора
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За крема
100 гтъмен шоколад
2 пак.Oригинален пудинг шоколад Dr.Oetker
80 гзахар
800 млпрясно мляко
400 гкраве масло (меко)
За блата
4 бр.яйца
3 с.л.вода (гореща)
125 гзахар
1 пак.ванилена захар Dr.Oetker
125 гбрашно (пшенично)
1 ч.л.бакпулвер Dr.Oetker
50 гГустин - фино царевично нишесте Dr.Oetker
За декорация
50 гбадеми (филирани)
1 малкокакао Dr.Oetker
Допълнително
6 с.л.сладко (кайсиево)
Picture - Oригинален пудинг шоколад Dr.Oetker
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - какао Dr.Oetker
1

Подготовка

Поставете хартия за печене във форма за печене с подвижен ринг (Ø 26 см). Загрейте фурната на 180 °C на горен и долен нагревател или на 160 °C с включен вентилатор.

2

Приготвяне на пудинга

Настържете на ситно шоколада. Смесете пудинга на прах със захарта в купа и постепенно налейте млякото. Оставете пудинга да заври на котлона и нека къкри 1 минута на умерен огън, като разбърквате енергично и изчакате шоколада да се разтопи напълно в горещия пудинг.

Изсипете пудинга в купа, покрийте повърхността плътно със стреч фолио (по този начин кремът няма да образува коричка) и го оставете да се охлади на стайна температура.

3

Приготвяне на блата

Разбийте яйцата и водата в купа с миксер на най-високата степен за 1 минута, докато се образува пяна. Смесете захарта и ванилената захар и ги изсипете в сместа, като разбивате продуктите още 3 минути.

Смесете брашното с бакпулвера и нишестето, прибавете ги към останалите продукти и разбийте за кратко на най-ниската степен на миксера. Заравнете тестото в тавата и печете приблизително 30 минути.
 
След това махнете ринга и оставете блата да изстине с хартията за печене върху кухненска решетка.

4

Приготвяне на крема

Разбъркайте мекото масло с миксер до гладкост. Към него постепенно добавете охладения пудинг, като се уверите, че маслото и пудингът са със стайна температура, в противен случай кремът ще се сгъсти.

Отделете 3 с.л. от крема и го сипете в пош със звездовиден накрайник.

5

Сглобяване на тортата

Разделете масления крем на 3 части. Отстранете хартията за печене от блата и го разрежете на четири хоризонтални части с еднаква височина. Поставете първия блат върху чиния за торта.

Намажете равномерно 1/3 от сладкото, а след това и 1/3 от масления крем. Поставете втората основа отгоре, натиснете леко блата и намажете пак с 1/3 от конфитюра и втората трета от крема. Процедирайте по същия нашин с останалите блатове, като накрая измажете тортата отстрани и най-отгоре с крем.

6

Украса

Препечете бадемите в незалепващ тиган, като ги обръщате непрекъснато, докато леко покафенеят. Оставете ядките да се охладят в чиния.

Украсете горната част с помощта на поша, оформяйки малки туфички. Разпределете бадемите по ръба на тортата. Оставете я да стегне в хладилник поне за 2 часа. Преди сервиране, поръсете десерта с какао.