за рецептата Шоколадова торта с бадеми
100 г | тъмен шоколад |
2 пак. | Oригинален пудинг шоколад Dr.Oetker |
80 г | захар |
800 мл | прясно мляко |
400 г | краве масло (меко) |
4 бр. | яйца |
3 с.л. | вода (гореща) |
125 г | захар |
1 пак. | ванилена захар Dr.Oetker |
125 г | брашно (пшенично) |
1 ч.л. | бакпулвер Dr.Oetker |
50 г | Густин - фино царевично нишесте Dr.Oetker |
50 г | бадеми (филирани) |
1 малко | какао Dr.Oetker |
6 с.л. | сладко (кайсиево) |
Поставете хартия за печене във форма за печене с подвижен ринг (Ø 26 см). Загрейте фурната на 180 °C на горен и долен нагревател или на 160 °C с включен вентилатор.
Настържете на ситно шоколада. Смесете пудинга на прах със захарта в купа и постепенно налейте млякото. Оставете пудинга да заври на котлона и нека къкри 1 минута на умерен огън, като разбърквате енергично и изчакате шоколада да се разтопи напълно в горещия пудинг.
Изсипете пудинга в купа, покрийте повърхността плътно със стреч фолио (по този начин кремът няма да образува коричка) и го оставете да се охлади на стайна температура.
Разбийте яйцата и водата в купа с миксер на най-високата степен за 1 минута, докато се образува пяна. Смесете захарта и ванилената захар и ги изсипете в сместа, като разбивате продуктите още 3 минути.
Смесете брашното с бакпулвера и нишестето, прибавете ги към останалите продукти и разбийте за кратко на най-ниската степен на миксера. Заравнете тестото в тавата и печете приблизително 30 минути.
След това махнете ринга и оставете блата да изстине с хартията за печене върху кухненска решетка.
Разбъркайте мекото масло с миксер до гладкост. Към него постепенно добавете охладения пудинг, като се уверите, че маслото и пудингът са със стайна температура, в противен случай кремът ще се сгъсти.
Отделете 3 с.л. от крема и го сипете в пош със звездовиден накрайник.
Разделете масления крем на 3 части. Отстранете хартията за печене от блата и го разрежете на четири хоризонтални части с еднаква височина. Поставете първия блат върху чиния за торта.
Намажете равномерно 1/3 от сладкото, а след това и 1/3 от масления крем. Поставете втората основа отгоре, натиснете леко блата и намажете пак с 1/3 от конфитюра и втората трета от крема. Процедирайте по същия нашин с останалите блатове, като накрая измажете тортата отстрани и най-отгоре с крем.
Препечете бадемите в незалепващ тиган, като ги обръщате непрекъснато, докато леко покафенеят. Оставете ядките да се охладят в чиния.
Украсете горната част с помощта на поша, оформяйки малки туфички. Разпределете бадемите по ръба на тортата. Оставете я да стегне в хладилник поне за 2 часа. Преди сервиране, поръсете десерта с какао.
Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.
Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт.
Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.
Да
Отричам
За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.
Да
Отричам
В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: