Flag

Шарлота „Тирамису”

about 5 - 7 порции (/дози)
Средно ниво на сложност
40
Още една идея за любимия италиански десерт
Състав
Приготвяне
Съвет за рецептата
За оптимален вкус поднесете шарлотата на следващия ден, така ароматите ще са се смесили и бишкотите ще са омекнали.
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
about 12 бр.бишкоти
about 80 млвино сладко италианско Marsala
1 пак.крем Тирамису Dr.Oetker
200 гсметана (студена течна)
about 2 с.л.какао Dr.Oetker
about 15 гкафе
Picture - крем Тирамису Dr.Oetker
Picture - какао Dr.Oetker
1

Покрийте дъното на купа с фолио за свежо съхранение. Накиснете за кратко бишкотите в 50мл от виното и ги наредете плътно в купата. Поръсете ги малко смес от какао и нес кафе. Пригответе крем Тирамису според указанията на опаковката, но само с 200мл сметана като накрая добавете и останалите 30мл вино и разбъркайте. Излейте го в купата, така че да залее изцяло бишкотите (при нужда леко ги натиснете надолу) и поставете шарлотата за 4 часа в хладилник. Преди поднасяне извадете купата от хладилника и внимателно я обърнете върху плоска чиния. Махнете купата, внимателно отстранете фолиото и я поръсете със смес от какао и нес кафе.

Съвет за рецептата

  • За оптимален вкус поднесете шарлотата на следващия ден, така ароматите ще са се смесили и бишкотите ще са омекнали.