Flag

Шарлота с малини

about 10 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
60
Невероятна комбинация от пудинг ванилия, малини и ядки
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Тесто
6 бр.жълтъци
40 гпудра захар
6 бр.белтъка
40 гзахар
2 пак.Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
80 гпшенично брашно
70 гядки (смлени)
Пълнеж
250 млпрясно мляко
100 гзахар
1 бр.жълтъци
1 пак.ванилена захар Dr.Oetker
2 с.л.Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
4 с.л.прясно мляко
1 пак.желатин Dr.Oetker
250 гмалини (пасирани)
1 бр.лимон (сок)
250 млсметана (сладкарска)
Украса
about 10 гпудра захар
about 10 гмалини
Picture - Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
Picture - Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
Picture - желатин Dr.Oetker
1

Тесто

Разбийте жълтъците с пудрата захар и отделно белтъците на твърд сняг в голяма купа. Прибавете предварително смесените пудинг на прах и захар към белтъчения сняг, объркайте и след това внимателно ги смесете и с жълтъчения крем. Пресейте брашното върху така получената смес и внимателно бъркайте до хомогенност.


В застлана с хартия за печене тава (при нужда 2 тави) нарисувайте с молив две окръжности (диаметър 22 cm). Напълнете тестото в шприц или в полиетиленово пликче с отрязано ъгълче и запълнете кръговете с ленти тесто, като започвате от средата и стигате до края. Идеята е да получите релефен блат с къдрави очертания. Може и просто да запълните два блата с диаметър 22 см. С останалата смес, върху предварително застлана с хартия за печене тава, оформете тънки бишкоти с дължина 4 cm. Поръсете блатове и бишкотите със смлените ядки и последователно ги изпечете на средното ниво в предварително загрята на 200°С фурна за около 15 мин.


По време на печенето оставете вратата на фурната леко открехната и след това оставете блатовете и бишкотите да изстинат напълно върху метална скара.

2

Пълнеж

Смесете в подходящ съд прясното мляко, захарта, разбития жълтък и ванилена захар и ги поставете да заврят. Разтворете 2 с.л. пудинг в 4 с.л. мляко, добавете и тях към крема и го възварете още веднъж като бъркате постоянно. Свалете съда от котлона и накиснете желатина с 40 - 50мл вода, докато набъбне. Разбъркайте го до разтваряне в горещия крем и го оставете да изстине. Когато пудингът започне да се желира, добавете последователно с внимателно бъркане пасираните малини, лимоновия сок и разбитата сметана.


Във форма или пръстен за торта поставете единия блат и подредете бишкотите по височина отстрани. Изсипете половината от пълнежа, загладете, подредете останалите бишкоти, излейте целия крем и завършете с другия блат, като леко го притиснете. Оставете тортата за около 5 часа в хладилник.


Преди поднасяне поръсете шарлотата с пудра захар и украсете с малини.