“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Шарлота с малини

Невероятна комбинация от пудинг ванилия, малини и ядки

about 10 парчета (/парченца)

Medium 60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Шарлота с малини

Тесто:

6 бр. жълтъци
40 г пудра захар
6 бр. белтъка
40 г захар
2 пак. Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
80 г пшеничено брашно
70 г ядки (смлени)

Пълнеж:

250 мл прясно мляко
100 г захар
1 бр. жълтъци
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
2 с.л. Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
4 с.л. прясно мляко
1 пак. желатин Dr.Oetker
250 г малини (пасирани)
1 бр. лимони (сок)
250 мл сметана (сладкарска)

Украса:

about 10 г пудра захар
about 10 г малини

preparation

Приготвяне

1

Тесто

Разбийте жълтъците с пудрата захар и отделно белтъците на твърд сняг в голяма купа. Прибавете предварително смесените пудинг на прах и захар към белтъчения сняг, объркайте и след това внимателно ги смесете и с жълтъчения крем. Пресейте брашното върху така получената смес и внимателно бъркайте до хомогенност.

В застлана с хартия за печене тава (при нужда 2 тави) нарисувайте с молив две окръжности (диаметър 22 cm). Напълнете тестото в шприц или в полиетиленово пликче с отрязано ъгълче и запълнете кръговете с ленти тесто, като започвате от средата и стигате до края. Идеята е да получите релефен блат с къдрави очертания. Може и просто да запълните два блата с диаметър 22 см. С останалата смес, върху предварително застлана с хартия за печене тава, оформете тънки бишкоти с дължина 4 cm. Поръсете блатове и бишкотите със смлените ядки и последователно ги изпечете на средното ниво в предварително загрята на 200°С фурна за около 15 мин.

По време на печенето оставете вратата на фурната леко открехната и след това оставете блатовете и бишкотите да изстинат напълно върху метална скара.

2

Пълнеж

Смесете в подходящ съд прясното мляко, захарта, разбития жълтък и ванилена захар и ги поставете да заврят. Разтворете 2 с.л. пудинг в 4 с.л. мляко, добавете и тях към крема и го възварете още веднъж като бъркате постоянно. Свалете съда от котлона и накиснете желатина с 40 - 50мл вода, докато набъбне. Разбъркайте го до разтваряне в горещия крем и го оставете да изстине. Когато пудингът започне да се желира, добавете последователно с внимателно бъркане пасираните малини, лимоновия сок и разбитата сметана.

Във форма или пръстен за торта поставете единия блат и подредете бишкотите по височина отстрани. Изсипете половината от пълнежа, загладете, подредете останалите бишкоти, излейте целия крем и завършете с другия блат, като леко го притиснете. Оставете тортата за около 5 часа в хладилник.

Преди поднасяне поръсете шарлотата с пудра захар и украсете с малини.