Flag

Роте грюце с вишни и ванилов сос

6 порции (/дози)
Леснa
20
Германски плодов десерт с ванилов сок
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
1 пак.Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
3 - 4 с.л.захар
750 млпрясно мляко (за пудинга)
1 бурканакомпот от вишни
40 гшоколадoв чипс
200 - 250 млсладкарска сметана с масленост 33%
1 пак.ванилена захар Dr.Oetker
3 с.л.Густин - фино царевично нишесте Dr.Oetker
Picture - Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
1

Смесете съдържанието на пакетчето пудинг с 6-7 лъжици мляко. Сложете останалото мляко да заври заедно със захарта. Добавете приготвената смес към горещото мляко и варете 1 мин при непрекъснато бъркане на тих огън. Свалете от котлона. Покрийте с домакинско фолио и оставете да изстине.

2

Оставете вишните от компота да се отцедят. Отделете няколко за украса, а другите разпределете в шестте десертни чаши. Смесете сока от компота с нишестето и поставете на котлона да заври. Варете 1 мин. Оставете да се охлади, след това разпределете в чашите.

3

Смесете сладкарската сметана с ванилената захар и разбийте на сняг с миксер. Отделете малко за украса, а останалата сметана разбъркайте внимателно в охладения пудинг. Разпределете крема върху плодовата смес. Украсете с останалата сметана, вишни и настъргания шоколад.