“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Портокалови сладки с шоколад и захарна украса

Рецепта от блог Dani`s Cookings

20 - 24 сладки (/бисквитки)

50 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Портокалови сладки с шоколад и захарна украса

Продукти:

200 г пшеничено брашно
1 пак. Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
120 г кафява захар
110 г масло
1 бр. яйца
1 бр. жълтъци
50 г захар
2 с.л. сок (портокалов)
1 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
0,33 ч.л. сол
160 г тъмен шоколад
1 пак. Финес - аромат портокалови корички Dr.Oetker

Украса:

100 г тъмен шоколад
2 с.л. вода
2 пак. захарни конфети Dr.Oetker
2 пак. захарни звезди Dr. Oetker

preparation

Приготвяне

1

В купа смесете брашното, пудинга, бакпулвера и солта и разбъркайте леко, за да се смесят.

С остър нож нарежете шоколада на малки парченца.

Разтопете маслото на водна баня и го изсипете в голяма купа. Добавете двата вида захар и разбъркайте енергично с ръчна бъркалка.

Добавете Финес-аромат портокалови корички, портокаловия сок, яйцето и жълтъка и разбъркайте отново, докато се получи хомогенна смес. Постепенно добавете сухите съставки, като разбърквате с дървена лъжица, докато се получи меко тесто.

Оставете тестото да се охлади за около 30 минути в хладилника.

Загрейте фурната до 180°С. Направете топчета от студеното тесто и ги наредете не много близо едно до друго върху тава, покрита с хартия за печене.

Печете на най-горната скара на фурната около 10-12 минути, или докато сладките започнат да покафеняват леко по ръбовете. Оставете ги да се охладят до стайна температура, преди да ги украсявате.

2

Украса

Разтопете шоколада на водна бяня заедно с 2 с.л. вода. Леко потапяйте сладките в шоколада, така че да се покрият наполовина и само в горната им част. Отгоре ги поръсете със захарни пръчици или формички. Оставете ги да изсъхнат.

3

Сладките могат да се съхраняват в плътно затворена кутия поне 1 седмица.

4

За още идеи може да посетите блог Dani`s Cookings

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация