Flag

Плодова торта сърце

about 12 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
60
Свежа торта във формата на сърце с крем и пресни малини
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За основата
125 гмасло (меко)
80 гмаслена глазура шоколад Dr.Oetker
70 гпудра захар (пресята)
1 пак.ванилена захар Dr.Oetker
2 бр.яйца (размер М)
100 гбрашно
1,5 к.ч.бакпулвер Dr.Oetker
10 гкакао премиум Dr.Oetker (пресято)
2 с.л.сладко (от малини) (за покриване на блата)
За крема
2 пак.желатин Dr.Oetker
500 гизвара (20% масленост)
70 гпудра захар (пресята)
1 пак.ванилена захар Dr.Oetker
3 с.л.лимонов сок
250 млсладкарска сметана (течна)
250 гмалини
За украсата
250 млсладкарска сметана (течна)
1 пак.ванилена захар Dr.Oetker
about 125 гмалини
1 пак.захарни сърца Dr.Oetker
Picture - маслена глазура шоколад Dr.Oetker
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - какао премиум Dr.Oetker (пресято)
Picture - желатин Dr.Oetker
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
Picture - захарни сърца Dr.Oetker

Как да изпечете кремообразна плодова торта сърце?

1

Приготвяне на основата

За основата използвайте миксер (бъркалки), за да сметите маслото с предварително разтопения кувертюр според указанията на опакоквата. Доабвете и пудрата захар и ваниловата захар. Разбийте яйцата едно по едно и ги придавете към сместа. Пресейте брашното с бакпулвера и какаото и ги разбъркайте с дървена лъжица в маслената смес.  Покрийте с хартия за печене тава във формата на сърце (24 см Ø). Изсипете в нея тестото и загладете.


Печете в долната част на предварително загрятата фурна.

Време за печене: about 18 Minutes

Температура на фурна с горен и долен нагрeвател: 180 °C

Температура на фурна с вентилатор: 180 °C

2

Извадете от фурната и обърнете основата върху решетка, покрита с хартия за печене.

3

Намажете охладената основа за торта със сладко и я върнете във формата за печене.

4

Приготвяне на крема

Накиснете желатина с няколко лъжици вода според указанията на опаковката. Разбъркайте изварата с пудрата захар, ваниловата захар и лимоновия сок. Загрейте желатина на водна баня, за да се ратвори и го разбъркайте в течната сметана. Разбийте сменатата на твърд сняг. Намажете изпечения тортен блат с 1/3 от крема. Подредете  малините отгоре и и ги притиснете малко в крема. Намажете останалия крем малините равномерно. Охладете тортата за около 2 часа.

5

Украсяване на тортата

Разбийте сметаната с ваниловата захар до твърд сняг. Напълнете получената смес в пош с голям накрайник и направете малки топчета/туфи върху тортата. Украсете ги с малини и захарни сърца (или други захарни поръски по избор).