Flag

Пастички с шоколад и ром

15 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
60
Вкусна рецепта от блог Тортичка
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Блат
6 бр.яйца
200 гзахар
1 пак.ванилена захар Dr.Oetker
200 гпшенично брашно
100 гкраве масло (разтопено)
0,5 ч.л.бакпулвер Dr.Oetker
2 с.л.какао премиум Dr.Oetker
Крем
1 пак.Премиум пудинг с белгийски шоколад Dr.Oetker
400 млпрясно мляко
8 с.л.захар
1 пак.желатин Dr.Oetker
1 ампулаесенция ром Dr.Oetker
200 млсладкарска сметана
Украса
150 гкрокант
1 пак.маслена глазура шоколад Dr.Oetker
1 с.л.ром
1 пак.захарни перли Dr.Oetker
1 пак.захарни конфети Dr.Oetker
1 пак.захарни звезди Dr. Oetker
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - какао премиум Dr.Oetker
Picture - Премиум пудинг с белгийски шоколад Dr.Oetker
Picture - желатин Dr.Oetker
Picture - есенция ром Dr.Oetker
Picture - маслена глазура шоколад Dr.Oetker
Picture - захарни перли Dr.Oetker
Picture - захарни конфети Dr.Oetker
Picture - захарни звезди Dr. Oetker
1

Блат

Picture - Pastichki 1.jpg

Разбиват се яйцата със захарта и ванилената захар, докато увеличат многократно обема си.


Picture - Pastichki 2.jpg

Директно при тях се пресява брашното с бакпулвера и какаото и се разбърква добре, за да се смесят. Накрая се добавя стопеното, но хладно масло и отново се разбърква. Сместа се изсипва в постлана с хартия за печене правоъгълна тава с размери 32 х 40 см. Пече се в загрята на 180 градуса фурна около 8-10 мин. Охлажда се добре.

2

Крем

Picture - Pastichki 3.jpg

Пудингът с млякото и половината от захарта се приготвя според указанията на опаковката.


Добавя се есенцията ром, покрива се с прозрачно фолио и се охлажда, но не напълно – трябва да е леко топъл. Желатинът се накисва със студена вода и се оставя да набъбне, след това се разтапя на водна баня. Сметаната се разбива на сняг с останалата захар. Пудингът се смесва добре със сметаната и разтопения желатин.

3
Picture - Pastichki 4.jpg

Във формички за мъфини, покрити с прозрачно фолио, на дъното се поставят изрязани кръгчета от блата. Сипва се от крема и отгоре се поставят отново кръгчета от блата с диаметър, колкото е отворът на формичките. Приберете ги в хладилник за 6-7часа.

4
Picture - Pastichki 6.jpg

След това извадете пастичките от формите, махнете прозрачното фолио и налепете стените с крокан. Отгоре полейте по 1-2 супени лъжици от шоколадовата глазура, приготвена по указанията, но с 1 с.л. вода и 1 с.л. ром.

5

Украса

Picture - Pastichki 10.jpg

Украсете със захарни декорации.

6

За още идеи може да посетите блог Тортичка