Палачинкова торта Роза с крем брюле и ягоди

Ти си роза, ти си крем - ти си сладко щастие за мен

6 парчета (/парченца)

Лесно 40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Палачинкова торта Роза с крем брюле и ягоди

За палачинките:

250 мл прясно мляко (пълномаслено)
150 мл вода
180 г брашно
1 г бакпулвер Dr.Oetker (на върха на ножа)
2 бр. яйца
10 г пудра захар
1 щипка сол
1 ч.л. Екстракт Бурбонска ванилия 30 ml

За крема:

1 бр. Оригинален пудинг крем Брюле
100 г краве масло (на стайна температура)
2 с.л. пудра захар
100 г сладко (от ягоди)
500 г ягоди (нарязани на филийки)

preparation

Приготвяне

1

Смесете с миксер всички продукти за палачинките. Добавете още малко прясно мляко, ако тестото ви се стори прекалено гъсто. Изпържете палачинките, като преди да добавите тестото в тигана, намажете повърхността му с четка, потопена в растителна мазнина. Готовите палачинки покрийте, за да станат меки и еластични.

2

След като сварите и охладите крема (според указанията на опаковката) до стайна температура, разбийте с миксер мекото масло и пудрата захар и започнете да добавяте крема лъжица по лъжица към маслото, като не спирате миксера, докато приключите с количеството. Ще получите пухкав и сравнително стабилен крем, който след като приберете в хладилника, ще стегне и ще оформи тортата чудесно.

3

Нарежете всяка палачинка на три равни части. Оформете с нож за пица средните парчета от палачинките в полукръг, за да бъдат със същата форма, както крайните.

Намажете всяко парче с 1 ч.л. от крема, ½ ч.л. от сладкото и наредете резени ягода. Завийте първото парче на руло като розичка и го поставете в центъра на чинията, в която ще сервирате тортата. Продължете по същия начин с всяко следващо парче, като го прибавяте към розичката в чинията до изчерпване на количествата или до размера, който искате да бъде вашата торта.

4

Така оформената торта, приберете в хладилника за 5-6 часа. Преди да сервирате, поръсете с пудра захар по желание. Да ви е сладко! 🍓

5

Последвайте Таня Донева от кулинарния блог Вкусното ми хоби със страст и любов за още изкушаващи рецепти.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: