Flag

Мултивитаминен мармалад с праскови и кайсии

6 буркана ((200 мл))
Леснa
40
Мултивитаминен сок подслажда марлалада от кайсии и праскови.
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
300 гпраскови
400 гкайсии
300 млсок мултивитамин
1 пак.лимонена киселина Dr.Oetker
1 пак.Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
500 гзахар
Picture - лимонена киселина Dr.Oetker
Picture - Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
1

Подготовка

Измийте, почистете кайсиите и прасковите и ги нарежете на дребно. Претеглете 400 г от кайсиите и 300 г от прасковите. 

2

Приготвяне

Смесете нарязаните праскови и кайсии със сока в подходящ съд за варене. Разбъркайте 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и ги прибавете към плодовата смес. 


Сложете сместа да заври при средна температура, като разбърквате непрекъснато. След като заври, прибавете останалата захар и лимонената киселина и разбъркайте добре. След като кипне, мармаладът трябва да ври около 3-5 минути при непрекъснато бъркане.  Разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. 

Затворете бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу за 5 мин. Съхранявайте на хладно и тъмно място.