“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Мраморен кекс (Веган)

Кеск с пудинг

15 парчета (/парченца)

Easy 20 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Мраморен кекс (Веган)

Тесто:

260 г пшеничено брашно
1 пак. бакпулвер Dr.Oetker
1 пак. Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
200 г захар
125 мл олио
250 мл соева напитка (мляко), неподсладена

Допълнително:

1 с.л. какао Dr.Oetker
2 с.л. соева напитка (мляко), неподсладена

Глазура:

100 г тъмен шоколад (веган)

preparation

Приготвяне

1

Пресейте брашното с бакпулвера. Добавете останалите съставки и разбъркайте всичко до хомогенна смес. 2/3 от тесто напълнете в правоъгълната форма за печене, предварително маслена и набрашнена. Разбъркайте какаото с 2 с.л. соевата напитка в останалото тесто. Разпределете тъмното тесто върху светлото и смесете двата слоя като движите супена лъжица спираловидно от единия край до другия, така че да се получи мраморен ефект. Печене на най-ниското ниво предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C на вентилатор 55 мин. След първите 15 мин. разрежете по-дължина върха на кекса.

След изпичане оставете за 10 мин. във формата, след което извадете кекса и оставете да се охлади.

2

Глазура

 Начупете на дребни парчета шоколада и разтопете на водна баня и ниска температура. Оставете да се охлади. Полейте кекса и оставете да се охлади. Пожелание може да поръсите с пудра захар.