Морковен кейк с мед и пухкав крем

Сочен ароматен кейк от моркови с привкус на чийзкейк

16 парчета (/парченца)

Лесно 40 Minutes

Най-дребничките съставки правят вкуса на сладкиша. Малките герои в този морковен кейк са вълшебният мед, подправките, бакпулверът с малко сода за печене. За да е завършен разкошът, сладкишът се придружава от пухкав крем с пудинг ванилия и крема сирене. С тази рецепта ни изкушава Дани Динева от кулинарния блог Cooks and Bakes.

Съставки

Съставки

за рецептата  Морковен кейк с мед и пухкав крем

За сладкиша:

280 г пшенично брашно
0,5 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker (1/2)
0,5 ч.л. сода бикарбонат Dr.Oetker (1/2)
2 ч.л. канела
1 ч.л. джинджифил
0,5 ч.л. индийско орехче (1/2)
160 г захар
3 с.л. мед
150 мл олио
120 мл сок (ябълков или друг)
4 бр. яйца
300 г моркови (настъргани)
100 г орехи (смлени) или бадеми

За крема:

600 мл прясно мляко
1 пак. Специален пудинг за бисквитена торта ванилия
100 г захар
250 г сирене крема
2 бр. моркови
50 г шамфъстък

preparation

Приготвяне

1

Сладкиш

В купа смесете брашното, всички сухи подправки – бакпулвера, содата, канелата, джинджифила, индийското орехче и пресейте всички заедно. Разбъркайте и оставете на страна. 

В друга купа разбийте яйцата заедно със захарта, добавете меда и разбийте отново. Прибавете олиото и ябълковия сок и разбийте. Добавете брашното лъжица по лъжица и разбъркайте. Настържете морковите и ги прибавете с шпатула, накрая сложете счуканите орехи.

Загрейте фурната на 180 ℃ на горен и долен нагревател. Застелете хартия за печене в тавичка, изсипете сместа и заравнете. Печете около 40 минути до зачервяване и изпичане.

Охладете кейка.

2

За крема

В купичка сложете 100 мл прясно мляко и изсипете съдържанието на пакетчето на пудинга, за да се разтвори, разбъркайте. Загрейте останалото прясно мляко на котлона, добавете захарта. Изсипете пудинговата смес в млякото и бъркайте на слаб огън до пълното му разтваряне. Бъркайте постоянно, докато сместа се сгъсти. Охладете и отгоре покрийте с домакинско фолио, за да не хване коричка. В купа сложете пудинга, крема сиренето и разбийте с миксер. 

Покрийте изстиналия кейк с пудинг крема, декорирайте с розички от моркови и украсете с шам фъстък. 

За още изкушаващи рецепти последвайте Дани Динева и нейния блог Cooks and Bakes, както и профилите ѝ в Instagram и Facebook. 

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: