Flag

Морковен кейк с мед и пухкав крем

16 парчета (/парченца)
Леснa
40
Сочен ароматен кейк от моркови с привкус на чийзкейк
Най-дребничките съставки правят вкуса на сладкиша. Малките герои в този морковен кейк са вълшебният мед, подправките, бакпулверът с малко сода за печене. За да е завършен разкошът, сладкишът се придружава от пухкав крем с пудинг ванилия и крема сирене. С тази рецепта ни изкушава Дани Динева от ку...
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За сладкиша
280 гпшенично брашно
0,5 ч.л.бакпулвер Dr.Oetker (1/2)
0,5 ч.л.сода бикарбонат Dr.Oetker (1/2)
2 ч.л.канела
1 ч.л.джинджифил
0,5 ч.л.индийско орехче (1/2)
160 гзахар
3 с.л.мед
150 млолио
120 млсок (ябълков или друг)
4 бр.яйца
300 гморкови (настъргани)
100 горехи (смлени) или бадеми
За крема
600 млпрясно мляко
1 пак.Специален пудинг за бисквитена торта ванилия
100 гзахар
250 гсирене крема
2 бр.моркови
50 гшамфъстък
Picture - бакпулвер Dr.Oetker (1/2)
Picture - сода бикарбонат Dr.Oetker (1/2)
Picture - Специален пудинг за бисквитена торта ванилия
1

Сладкиш

В купа смесете брашното, всички сухи подправки – бакпулвера, содата, канелата, джинджифила, индийското орехче и пресейте всички заедно. Разбъркайте и оставете на страна. 

В друга купа разбийте яйцата заедно със захарта, добавете меда и разбийте отново. Прибавете олиото и ябълковия сок и разбийте. Добавете брашното лъжица по лъжица и разбъркайте. Настържете морковите и ги прибавете с шпатула, накрая сложете счуканите орехи.

Загрейте фурната на 180 ℃ на горен и долен нагревател. Застелете хартия за печене в тавичка, изсипете сместа и заравнете. Печете около 40 минути до зачервяване и изпичане.

Охладете кейка.

2

За крема

В купичка сложете 100 мл прясно мляко и изсипете съдържанието на пакетчето на пудинга, за да се разтвори, разбъркайте. Загрейте останалото прясно мляко на котлона, добавете захарта. Изсипете пудинговата смес в млякото и бъркайте на слаб огън до пълното му разтваряне. Бъркайте постоянно, докато сместа се сгъсти. Охладете и отгоре покрийте с домакинско фолио, за да не хване коричка. В купа сложете пудинга, крема сиренето и разбийте с миксер. 

Покрийте изстиналия кейк с пудинг крема, декорирайте с розички от моркови и украсете с шам фъстък. 


За още изкушаващи рецепти последвайте Дани Динева и нейния блог Cooks and Bakes, както и профилите ѝ в Instagram и Facebook.