Многолистна торта с крем Брюле

Ако изненадващо ви се наложи да приготвите ефектен десерт или ви се прииска да поглезите любимите, многолистната торта с крем брюле е чудесно предложение

6 парчета (/парченца)

Необходим някакъв опит 60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Многолистна торта с крем Брюле

Продукти:

2 пак. Оригинален пудинг крем Брюле
1 л прясно мляко
80 г захар
400 г фини кори (за баница) (1 пакет)
60 г краве масло (разтопено)
4 - 5 с.л. пудра захар
200 г малини

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне

Загрейте предварително фурната до 200 °C или 180 °C с вентилатор. Покрийте дъното на 2 плитки тави с хартия за печене. Измийте малините и подсушете върху кухненска хартия. Разопаковайте корите и разгънете, както са на куп. С помощта на подходящ съд с диаметър 18-20 см и остър нож очертайте 2 отделни кръга върху корите и изрежете кръговете с кухненска ножица – ще получите около 24-28 отделни кръгли кори.


2

Намажете първата кора с разтопено масло и поръсете през цедка с пудра захар. Покрийте с втората кора, отново намажете с масло, поръсете с пудра захар и поставете в приготвената тава.



Повторете с останалите кори, като разполагате максимален брой в тавата, без да ги застъпвате. Печете последователно 4-5 мин в предварително загрята до 200 °C или 180 °C с вентилатор фурна, или до златисто. Готовите кори подреждайте върху покрита с хартия за печене решетка – да се охладят.


3

Крем

Пригответе пудинг крема Брюле според указанията на опаковката и охладете на ледена или водна баня, като разбърквате непрекъснато, за да не се образува коричка.


4

Сглобяване

Поставете първата двойка изпечени кори върху подходящ поднос или тортена чиния, като фиксирате леко с крем на дъното, за да не мърда. Покрийте с 2 до 3 с.л. крем Брюле, като оставяте около 1–1.5 см от периферията на корите непокрити. Поставете отгоре следващата двойка кори и повторете процедурата с крема. Повторете и с останалите кори и крем, като завършите с кори. Оставете тортата настрани за 30-40 мин, до 1 час – да стегне кремът.
Декорирайте готовата торта с малини и поръсете през цедка с пудра захар. Поднесете с напитка по избор.


5

Последвайте Мина Ангелова от кулинарния блог Angellove's Cooking.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: