“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Марципанови бисквитки

Лека следобедна закуска с марципанови бисквитки

about 60 сладки (/бисквитки)

20 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Марципанови бисквитки

Тесто:

175 г масло
40 г захар
1 пак. бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
about 3 г сол (щипка)
200 г пшеничено брашно
100 г суров марципан

Плънка:

100 г мармалад (от шипки)

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне

Разбийте втвърденото масло на най-висока степен на крем. Добавете кубчетата марципан, захарта, бурбонската ванилова захар и солта и разбийте всичко до хомогенност. Омесете брашното за кратко, оформете тестото руло (с диаметър около 2,5 см) и оставете в хладилника, докато се втвърди.

След това нарежете рулото на филийки с дебелина ½ см и ги подредете върху застлана с хартия за печене тава. Печете в средата на предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C при горещ въздух около 10 мин.

Издърпайте изпечените бисквитките заедно с хартията върху метална скара и оставете да се охладят.Разбъркайте шипковия мармалад до гладкост. Намажете две по две бисквитките и притиснете леко.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация