за рецептата Къпинова торта на Таня Донeва
200 г | къпини |
100 г | боровинки |
150 г | боровинки (сладко от боровинки) |
2 - 3 с.л. | захар (на вкус) |
6 г | желатин Dr.Oetker |
4 бр. | яйца |
5 с.л. | захар |
1 пак. | бурбонска ванилова захар Dr.Oetker |
3 с.л. | брашно |
2 с.л. | Густин - фино царевично нишесте Dr.Oetker |
400 г | маскарпоне (студено) |
250 г | сладкарска сметана (студена) |
100 г | подсладено кондензирано мляко |
1 ч.л. | есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл |
400 г | маскарпоне (студено) |
250 г | сладкарска сметана (студена) |
100 г | подсладено кондензирано мляко |
1 ч.л. | есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл |
Започнете приготвянето на тортата от плодовия пълнеж. Поставете всички продукти в касерола и ги сварете за 10 мин, докато плодовете омекнат. Прецедете сместа през сито, като притискате с лъжица, за да отделите максимално количество от месестата част на плодовете и да премахнете само пулпата.
Опитайте и добавете още захар, ако ви се стори необходимо. В сместа, докато е още топла, поставете желатина, който предварително сте приготвили според указанието на опаковката, разбъркайте добре и оставете сместа, докато ви потрябва.
Препоръчваме ви да приготвите и изпечете блатовете поотделно. Постелете върху тава (30х40 см) хартия за печене. Загрейте фурната на 180 °С на горен и долен нагревател. Пригответе първо единия блат, като разбиете яйцата със захарта с помощта на миксер, докато сместа побелее, увеличи обема си тройно и бъркалките оставят трайни следи в нея.
Пресейте брашното и нишестето върху разбитите яйца и смесете внимателно с помощта на силиконова шпатула. Изсипете тестото в тавата и поставете в загрятата фурна. Печете 12-13 мин. Внимавайте, защото се изпича много бързо и не трябва да се препича в никакъв случай, за да остане еластичен блатът.
Поставете всички продукти в купа и разбийте с миксер, докато получите средно гъст крем. Не прекалявайте с разбиването, защото кремът ще станe тежък на вкус.
Поставете всички продукти в купа и разбийте с миксер, докато получите средно гъст крем. Не прекалявайте с разбиването, защото кремът ще станe тежък на вкус.
Нарежете блатовете по дължина на три равни ленти. Намажете с къпиновото желе. Отгоре разпределете половината от крема равномерно. Навийте първото парче на руло, след това второто, като застъпвате, там където е краят на първото. Изправете навитите блатове върху чиния за сервиране и продължете да подреждате блатовете по същия начин, като ги завивате на руло до изчерпване на количествата.
Около сглобената торта поставете ринг за торти и приберете в хладилника за 4-6 часа. След престоя на тортата в хладилника, разбийте крема, предназначен за шпакловане на тортата, намажете я с него отгоре и отстрани. Декорирайте с част от крема, къпини и боровинки.
Последвайте Таня Донева от кулинарния блог Вкусното ми хоби със страст и любов.
Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.
Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт.
Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.
Да
Отричам
За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.
Да
Отричам
В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: