Flag

Къпинова торта на Таня Донeва

about 10 - 12 парчета (/парченца)
Сложнa
60
Съвършенство на вид и вкус във всяка хапка от тази плодова фантазия
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За плодовия пълнеж
200 гкъпини
100 гборовинки
150 гборовинки (сладко от боровинки)
2 - 3 с.л.захар (на вкус)
6 гжелатин Dr.Oetker
За блата
4 бр.яйца
5 с.л.захар
1 пак.бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
3 с.л.брашно
2 с.л.Густин - фино царевично нишесте Dr.Oetker
За крема
400 гмаскарпоне (студено)
250 гсладкарска сметана (студена)
100 гподсладено кондензирано мляко
1 ч.л.есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
За измазване и декорация
400 гмаскарпоне (студено)
250 гсладкарска сметана (студена)
100 гподсладено кондензирано мляко
1 ч.л.есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
Picture - желатин Dr.Oetker
Picture - бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
Picture - есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
Picture - есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
1

Плодов пълнеж

Picture - Къпини вътрешна

Започнете приготвянето на тортата от плодовия пълнеж. Поставете всички продукти в касерола и ги сварете за 10 мин, докато плодовете омекнат. Прецедете сместа през сито, като притискате с лъжица, за да отделите максимално количество от месестата част на плодовете и да премахнете само пулпата.

Опитайте и добавете още захар, ако ви се стори необходимо. В сместа, докато е още топла, поставете желатина, който предварително сте приготвили според указанието на опаковката, разбъркайте добре и оставете сместа, докато ви потрябва.

2

Блат

Препоръчваме ви да приготвите и изпечете блатовете поотделно. Постелете върху тава (30х40 см) хартия за печене. Загрейте фурната на 180 °С на горен и долен нагревател. Пригответе първо единия блат, като разбиете яйцата със захарта с помощта на миксер, докато сместа побелее, увеличи обема си тройно и бъркалките оставят трайни следи в нея.

Пресейте брашното и нишестето върху разбитите яйца и смесете внимателно с помощта на силиконова шпатула. Изсипете тестото в тавата и поставете в загрятата фурна. Печете 12-13 мин. Внимавайте, защото се изпича много бързо и не трябва да се препича в никакъв случай, за да остане еластичен блатът.

3

Крем

Поставете всички продукти в купа и разбийте с миксер, докато получите средно гъст крем. Не прекалявайте с разбиването, защото кремът ще станe тежък на вкус.

4

Измазване и декорация

Поставете всички продукти в купа и разбийте с миксер, докато получите средно гъст крем. Не прекалявайте с разбиването, защото кремът ще станe тежък на вкус.

Нарежете блатовете по дължина на три равни ленти. Намажете с къпиновото желе. Отгоре разпределете половината от крема равномерно. Навийте първото парче на руло, след това второто, като застъпвате, там където е краят на първото. Изправете навитите блатове върху чиния за сервиране и продължете да подреждате блатовете по същия начин, като ги завивате на руло до изчерпване на количествата.

Около сглобената торта поставете ринг за торти и приберете в хладилника за 4-6 часа. След престоя на тортата в хладилника, разбийте крема, предназначен за шпакловане на тортата, намажете я с него отгоре и отстрани. Декорирайте с част от крема, къпини и боровинки.

5

Последвайте Таня Донева от кулинарния блог Вкусното ми хоби със страст и любов.