Flag

Коледни кейк попс

about 20 - 30 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
80
Бързи сладкишчета под формата на бонбони
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Тесто
100 гкраве масло
80 гзахар
3 гсол (щипка)
2 бр.яйца
100 гпшенично брашно
25 гмакови семена
1 пак.бакпулвер Dr.Oetker
Пълнеж
1 пак.Oригинален пудинг сметана Dr.Oetker
1 с.л.захар
150 млпрясно мляко
3 с.л.мармалад от сини сливи (друго гъст мармалад)
Украса
25 гкраве масло
1 с.л.пудра захар
4 пак.захарни звезди Dr. Oetker
4 пак.захарни перли Dr.Oetker
4 пак.захарни елхички Dr.Oetker
200 гкувертюр
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - Oригинален пудинг сметана Dr.Oetker
Picture - захарни звезди Dr. Oetker
Picture - захарни перли Dr.Oetker
1

Тесто

Разбийте маслото, захарта и щипката сол на крем с помощта на миксер, първоначално на ниска, след това на най-висока степен за около 4 мин. Добавете едно по едно яйцата, като разбърквате всяко на най-високата степен с миксера около половин минута. Пресейте брашното и бакпулвера и ги разбъркайте заедно с маковото семе в маслената смес. Разстелете тестото в намаслената правоъгълна форма за печене (с размери 30х11 см). Печете в предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C при горещ въздух около 20-25 мин. Извадете готовия сладкиш и го оставете да се охлади върху метална скара.

2

Пригответе пудинга според указанията на опаковката с прясното мляко и захарта в описаните горе количества. Оставете да изстине до стайна температура, покрит с домакинско фолио, за да не се образува коричка. Натрошете сладкиша на трохи. Добавете пудинга и муса към трохите и разбийте с миксер с куки за тесто на ниска степен. Оформете малки топчета. Поставете ги върху тава, застлана с хартия за печене и оставете в хладилника за час.

3

Разтопете кувертюра, маслото и пудрата захар на водна баня. Потопете клечиците до 2 см в глазурата и боднете топчетата. Оставете ги да се охладят за 30 мин. Отново разтопете глазурата на водна баня и потопете един по един кейк-попсовете. Отцедете ги и веднага украсете със захарните звезди, перли и елхички. Съхранявайте кейк-попсовете на хладно място.