Кейк-попс с пудинг

Парти сладкишчета на клечка за всеки повод

about 20 - 30 парчета (/парченца)

Medium 80 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Кейк-попс с пудинг

дълги дървени клечки:

Тесто:

100 г краве масло
80 г захар
3 г сол (щипка)
2 бр. яйца
100 г пшенично брашно
25 г макови семена
1 пак. бакпулвер Dr.Oetker

Пълнеж:

1 с.л. Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
1 с.л. захар
150 мл прясно мляко
3 с.л. мармалад от сини сливи (друго гъст мармалад)

Украса:

25 г краве масло (растително)
1 с.л. пудра захар
4 пак. захарни звезди Dr. Oetker
200 г кувертюр (бял или кафяв )

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне

Разбийте маслото, захарта и щипката сол на крем с помощта на миксер, първоначално на ниска, след това на най-висока степен за около 4 мин. Добавете едно по едно яйцата, като разбърквате всяко на най-високата степен с миксера около половин минута. Пресейте брашното и бакпулвера и ги разбъркайте заедно с маковото семе в маслената смес. Разстелете тестото в намаслената правоъгълна форма за печене (с размери 30х11 см). Печете в предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C при горещ въздух около 20-25 мин. Извадете готовия сладкиш и го оставете да се охлади върху метална скара.

2

Пригответе пудинга според указанията на опаковката с прясното мляко и захарта в описаните по-горе количества. Оставете да изстине до стайна температура, покрит с домакинско фолио, за да не се образува коричка. Натрошете сладкиша на трохи. Добавете пудинга и муса към трохите и разбийте с миксер с куки за тесто на ниска степен. Оформете малки топчета. Поставете ги върху тава, застлана с хартия за печене и оставете в хладилника за час. Разтопете кувертюра, маслото и пудрата захар на водна баня. Потопете клечиците до 2 см в глазурата и боднете топчетата. Оставете ги да се охладят за 30 мин. Отново разтопете глазурата на водна баня и потопете един по един кейк-попсовете. Отцедете ги и веднага украсете със захарните звезди. Съхранявайте кейк-попсовете на хладно място.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: