Как да си приготвим великденски заек от марципан

Тази марципанова украса с кувертюр и маслен крем ще придаде още по-сладък вид на вашата торта "Горски кът"

1 брой (украса)

Medium 60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Как да си приготвим великденски заек от марципан

Продукти:

50 г кувертюр (бял)
90 г марципан (марципанова паста)
2 с.л. пудра захар
1 ч.л. Течна хранителна боя (червена) 30 ml

preparation

Приготвяне

1

Нарежете кувертюра на ситно и го разтопете на водна баня (при средна температура). Изсипете разтопения кувертюр в пош и оформете две заешки уши върху хартия за печене. Оставете ги в хладилник да се втвърдят.

Натрошете на ситно половин блат (ползвайте същия блат от рецептата за торта "Горски кът") и го замесете с 1 пълна с.л маслен крем (ползвайте крема от рецептата за торта "Горски кът"). В купа (Ø 10,5 см; обем 220 мл) поставете прозрачно фолио по стените на съда и с помощта на лъжица изсипете сместа и я заравнете. Оставете да се охлажда за поне 30 мин в хладилник.

2

За опашката и лапичките на зайчето използвайте 1/3 от марципановата паста (вижте нашата лесна рецепта за приготвяне на домашен марципан), като я разточите с малко пудра захар. За възглавничките на лапите оцветете 5 г от марципана с малко розова хранителна боя (разредете червената боя с малко вода) и оформете 8 малки и 2 по-големи топчици.

Използвайте 10 г паста за опашката, като оформите топка и направете няколко резки в нея с помощта на нож. След това леко загладете опашката с ръце. Лапичките оформете с ръце, като леко вдлъбнете страната откъм стъпалото. Разточете останалата част от марципана в тънък кръг с дебелина приблизително 2 мм върху плот, покрит с пудра захар. Извадете сместа от формата, отстранете фолиото, оформете отгоре купол и го покрийте с разточения марципан. 

3

Навлажнете го с малко вода и натиснете шоколадовите уши в него. Прикрепете опашката и лапичките към центъра на марципановия купол с малко вода. За финал остава да наредите и възглавничките върху стъпалата на заешките лапи. 

Прикрепете всяка от розовите топчици по лапите в средата, като използвате малко вода. Поставете четирите малки топчета върху всяка лапичка, след което прикрепете лапите към тялото с малко вода.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: