Flag

Как да си направим ванилово-шоколадови блокчета

15 сладки (/бисквитки)
Леснa
30
Бърза и много вкусна рецепта за всички у дома
Състав
Приготвяне
Съвет за рецептата
За по-голяма свежест добавете пакетче Финес - аромат поротколови или лимонови корички в тестото.
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
100 гбадеми (смлени)
3 бр.ванилена захар Dr.Oetker (3 ч.л.)
25 гпшенично брашно (тип 405)
100 гкраве масло (студено)
2 пак.маслена глазура шоколад Dr.Oetker
3 гкокосови стърготини
Picture - ванилена захар Dr.Oetker (3 ч.л.)
Picture - маслена глазура шоколад Dr.Oetker
1

Подготовка

Загрейте фурната на 200°C на долен и горен нагревател или на 175°C с включен вентилатор. Препечете бадемите в тиган без мазнина в незалепващ тиган и оставете да се охладят.

Омесете бадемите към останалите съставки в купа до получаването на стегнато тесто. Поръсете работната повърхност с брашно и с помощта на точилка разточете тестото в правоъгълник с дебелина приблизително 2 см. Нарежете тестото на барчета с размери 3х1,5 см.

Поставете барчетата в тава, покрита с хартия за печене, и ги изпечете върху средната решетка за около 10 мин. Извадете сладките от фурната и ги оставете да се охладят върху кухненска решетка.

През това време потопете двете пакетчета глазура в гореща вода. След пет минути намачаквайте пакетчетата и отрежете ъгълчето и полейте изстиналите барове, поръсете с кокосовите стърготини и оставете в хладилник за около 20 мин.

Съвет за рецептата

  • За по-голяма свежест добавете пакетче Финес - аромат поротколови или лимонови корички в тестото.