Смесете брашното и царевичното нишесте в купа. Добавете останалите съставки за тестото и разбийте с миксер (куки за тесто) първо на най-ниската, а след това на най-висока степен до получаване гладко тесто. Завийте тестото с готварско фолио и го оставете в хладилника поне за 1 час.
Покрийте тавата с хартия за печене. Загрейте фурната предварително на 200 °C на долен и горен нагревател или на 180 °C на вентилатор.
Разточете тестото на части с дебелина около 3 мм върху набрашнена работна повърхност. Изрежете елхи (6-7 см) с форма за бисквитки, поставете сладките върху хартията за печене в тавата и ги изпечете по средата на вече загрятата фурна за 7-8 мин.
Наредете елхичките върху кухненска скара с хартия за печене, за да не залепнат и да се охладят добре.
Загрейте конфитюра в малка тенджера, докато разбърквате. Оставете леко да се охлади и намажете с лъжица една елхичка, след което слепете с втора елха и написнете леко с пръсти двете сладки една в друга, за да слепнат хубаво и пълнежът да се разнесе равномерно.
Разтопете маслото и го смесете с пудрата захар и гореща вода до гъста смес. Поставете глазурата и конфитюра от френско грозде в отделни пошове или в отделни торбички (отрежете малък ъгъл). Шприцовайте от бялата глазура върху елхичките, а след това нанесете и конфитюра, оформяйки червени чертички, точици или други елементи по ваше желание.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене