Flag

КОЛЕДНИ ЕЛХИЧКИ ЗА ВДЪХНОВЯВАНЕ НА ДЕЦАТА

30 сладки (/бисквитки)
Леснa
80
Фини бисквити с конфитюр от френско грозде
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Тесто
275 гпшенично брашно
25 гГустин - фино царевично нишесте Dr.Oetker
100 гпудра захар
1 пак.бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
1 щипкасол
3 бр.жълтъци
200 гкраве масло (меко)
0,5 ч.л.индийско орехче (смлян)
0,5 ч.л.кардамон (смлян)
0,5 ч.л.смлян анасон
0,5 с.л.бахар (смлян)
Пълнеж
200 гконфитюр (френско грозде)
Глазура
2 ч.л.краве масло
150 гпудра захар
3 ч.л.вода (топла)
1 с.л.конфитюр (от френско грозде)
Picture - бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
1

Тестото

Смесете брашното и царевичното нишесте в купа. Добавете останалите съставки за тестото и разбийте с миксер (куки за тесто) първо на най-ниската, а след това на най-висока степен до получаване гладко тесто. Завийте тестото с готварско фолио и го оставете в хладилника поне за 1 час.

2

Покрийте тавата с хартия за печене. Загрейте фурната предварително на 200 °C на долен и горен нагревател или на 180 °C на вентилатор.

3

Разточете тестото на части с дебелина около 3 мм върху набрашнена работна повърхност. Изрежете елхи (6-7 см) с форма за бисквитки, поставете сладките върху хартията за печене в тавата и ги изпечете по средата на вече загрятата фурна за 7-8 мин.


Наредете елхичките върху кухненска скара с хартия за печене, за да не залепнат и да се охладят добре.

4

Пълнеж

Загрейте конфитюра в малка тенджера, докато разбърквате. Оставете леко да се охлади и намажете с лъжица една елхичка, след което слепете с втора елха и написнете леко с пръсти двете сладки една в друга, за да слепнат хубаво и пълнежът да се разнесе равномерно.

5

Глазура

Разтопете маслото и го смесете с пудрата захар и гореща вода до гъста смес. Поставете глазурата и конфитюра от френско грозде в отделни пошове или в отделни торбички (отрежете малък ъгъл). Шприцовайте от бялата глазура върху елхичките, а след това нанесете и конфитюра, оформяйки червени чертички, точици или други елементи по ваше желание.