Flag

Хрупкави гофрети с крем Оле Ягода

about 5 порции (/дози)
Леснa
20
Ягодова кремообразна наслада за хубав старт на деня
Състав
Приготвяне
Съвет за рецептата
Сервирайте гофретите поръсени с пудра захар.
Съвет за рецептата
За шоколадов вкус добавете 150 г мюсли шоколад Dr.Oetker на края в тестото и го объркайте в сместа за кратко.
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Тесто
125 гпшенично брашно
1 ч.л.бакпулвер Dr.Oetker
75 гзахар
125 гкраве масло
3 бр.яйца
1 пак.ванилена захар Dr.Oetker
Крем
1 пак.Крем Оле ягода Dr.Oetker
400 млпрясно мляко (студено)
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
Picture - Крем Оле ягода Dr.Oetker
1

Тесто

Пресейте брашното и бакпулвера в купа. Добавете останалите продукти. Разбъркайте с миксер първо на ниска скорост, а после 2 минути при високата скорост до получаването на хомогенна смес.


Намаслете гофретника. Напълнете формичките на гофретника и печете до златисто. След изпичане оставете гофретите да се охладят.

2

Крем

Във висок съд изсипете млякото и към него прибавете крема на прах. Разбъркайте отначало с миксер на ниска степен, след което разбийте за 3 мин. на висока степен.


Между всеки две гофрети сложете от крема и сервирайте.

Съвет за рецептата

  • Сервирайте гофретите поръсени с пудра захар.
  • За шоколадов вкус добавете 150 г мюсли шоколад Dr.Oetker на края в тестото и го объркайте в сместа за кратко.