Гръцки козунак

Богатството на ароматите. От бурбонска ванилия през лимон до анасон

about 20 парчета (/парченца)

Необходим някакъв опит 60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Гръцки козунак

Тесто със суха мая за печене:

200 мл прясно мляко
200 г краве масло
750 г пшенично брашно
2 пак. суха мая Dr.Oetker
100 г захар
2 пак. бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
1 пак. Финес - аромат портокалови корички Dr.Oetker
1 ч.л. смлян анасон
3 г сол
1 бр. яйца
1 бр. белтъка

Украса:

1 бр. жълтъци
1 с.л. прясно мляко
about 2 с.л. сусам
3 бр. яйца твърдо сварени

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне

Затоплете млякото и разтопете маслото в него. Пресейте брашното и разбъркайте сухата мая в него. Добавете останалите продукти и разбъркайте всичко с миксер (с куки за тесто) за кратко на ниска, след това на висока степен за около 5 мин до получаването на гладко тесто. Покрийте го с чиста кърпа и го оставете на топло да втасва, докато видимо увеличи обема си.

Върху леко набрашнена повърхност размесете и разточете втасалото тестото за кратко. От ¾ от тестото оформете три рула с дължина около 40 см. Върху застлана с хартия за печене тава съберете краищата им и ги завийте като ги притиснете леко. След това сплетете козунака на тройна плитка и накрая завийте краищата им. От останалото тесто оформете руло с дължина 80 см и я увийте както е показано на фиг. 1. Поставете увитата лента върху плитката.

Увийте боядисаните яйца в алуминиево фолио и ги поставете в оформеното гнездо върху козунака (Фиг. 2).

Оставете на топло място, докато тестото отново втаса.Разбийте жълтъка с млякото и намажете повърхността на втасалия козунак. Поръсете го със сусамово семе.

Печете около 35 мин в средата на предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C при горещ въздух.

След изпичане извадете козунака заедно с хартията за печене върху метална скара и оставете да се охлади.Свалете фолиото от яйцата и ги върнете в гнездата на козунака.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: