“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Фокача с домати и лук

Универсална фокача за всеки повод

12 парчета (/парченца)

20 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Фокача с домати и лук

Тесто:

350 г пшеничено брашно
1 пак. суха мая Dr.Oetker
1 ч.л. сол
0,5 с.л. мед
1 с.л. зехтин
200 мл вода

Плънка:

1 бр. лук кромид
1 бр. чесън
2 с.л. зехтин
3 г сол морска
3 г черен пипер прясно смлян
500 г домати
20 г маслини
10 г подправки (италиански подправки свежи или сушени)

preparation

Приготвяне

1

Тесто

Пресейте брашното в купа и го смесете със сухата мая. Добавете останалите продукти и водата. Разбийте с миксер и куки за тесто за кратко на ниска, след това за 5 мин на висока степен до получаването на гладко тесто. Оставете го покрито с кърпа да втаса на топло.

2

Плънка

Обелете, разполовете и нарежете на тънки полумесеци лука. Обелете и пресовайте чесъна. Запържете леко чесъна и лука и подправете с подправките, сол и черен пипер.

Върху набрашнена повърхност размесете втасалото тестото и разточете на правоъгълна кора с размер 25х30 см. Разстелете върху покрита с хартия за печене тава и оставете да втаса за 10 мин.

Измийте и нарежете на филийки доматите. Покрийте тестото със запържения лук, доматите и поръсете с маслините. Подправете със сол, черен пипер и подправки.

3

Печете 15 мин в средата на предварително загрята фурна на горен и долен нагревател на 200°C или на горещ въздух на 180°C. Сервирайте фокачата топла.

Dr.Oetker.Products.Used

click.on.product.for.details