“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Двойно шоколадови сладки с чийзкейк пълнеж

Рецепта от блог Dani`s Cookings

13 - 15 сладки (/бисквитки)

60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Двойно шоколадови сладки с чийзкейк пълнеж

Тесто:

110 г масло (разтопено)
130 г захар
70 г кафява захар (мусковадо)
140 г пшеничено брашно
1 пак. Oригинален пудинг шоколад Dr.Oetker
30 г какао Dr.Oetker
1 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
1 бр. яйца
1 ампула есенция ванилия Dr.Oetker
140 г бял шоколад , нарязан на малки парченца

Пълнеж:

120 г сирене крема
2 с.л. пудра захар
1 пак. захар с канела Dr.Oetker
1 пак. Захар с аромат ром Dr.Oetker
1 с.л. Густин - фино царевично нишесте Dr.Oetker

preparation

Приготвяне

1

Пълнеж

В купа смесете всички продукти за пълнежа и разбийте с миксер около 2-3 минути, докато се получи гладка смес.

С помощта на лъжичка направете малки купчинки от сместа върху тава, постлана с хартия за печене. Трябва да получите около15 бройки. Поставете тавата във фризера за 2-3 часа.

Междувременно пригответе тестото.

2

Тесто

В голяма купа разбийте с ръчна бъркалка двата вида захар и разтопеното на водна баня масло, докато се смесят добре (може да останат няколко малки бучки от кафявата захар, това не пречи).

Добавете ванилията и яйцето и разбъркайте до гладкост. Постепенно прибавете брашното, какаото, пудинга и бакпулвера, като разбърквате леко с дървена лъжица, докато се поемат и се образува меко тесто.

Накрая добавете парченцата шоколад и отново разбъркайте леко, за да се разпределят равномерно из тестото.

Покрийте купата с фолио за свежо съхранение и оставете тестото за около 30-60 минути в хладилника (може и повече, но в такъв случай е желателно да го извадите 10 минути, преди да започнете да приготвяте сладките).

Когато тестото е охладено, а крема сиренето - замразено, започнете да отделяте парченца от тестото. Разстелете ги в ръката си и направете форма на кладенче. Сложете вътре един от замръзналите пълнежи и покрийте добре с друго парче тесто. Направете топка и я поставете върху голяма тава, покрита с хартия за печене.

Продължете процеса, докато изразходвате цялото тесто и всички пълнежи. Нареждайте сладките на поне 5 см една от друга, за да не се залепят при печенето. Когато тавата се запълни, поставете я в хладилника за 10 минути, преди да я сложите във фурната.

Печете сладките 10-15 минути или докато ръбовете им станат леко твърди, докато горната част е все още мека.

Изчакайте ги да се охладят за 10-15 минути, преди да ги сервирате.

3

Съхранявайте ги до седмица в плътно затворена кутия в хладилника.

4

За още идеи може да посетите блог Dani`s Cookings

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация