за рецептата Двойно шоколадови сладки с чийзкейк пълнеж
110 г | краве масло (разтопено) |
130 г | захар |
70 г | кафява захар (мусковадо) |
140 г | пшенично брашно |
1 пак. | Oригинален пудинг шоколад Dr.Oetker |
30 г | какао Dr.Oetker |
1 ч.л. | бакпулвер Dr.Oetker |
1 бр. | яйца |
1 ампула | есенция ванилия Dr.Oetker |
140 г | бял шоколад , нарязан на малки парченца |
120 г | сирене крема |
2 с.л. | пудра захар |
1 пак. | захар с канела Dr.Oetker |
1 пак. | Захар с аромат ром Dr.Oetker |
1 с.л. | Густин - фино царевично нишесте Dr.Oetker |
В купа смесете всички продукти за пълнежа и разбийте с миксер около 2-3 минути, докато се получи гладка смес.
С помощта на лъжичка направете малки купчинки от сместа върху тава, постлана с хартия за печене. Трябва да получите около15 бройки. Поставете тавата във фризера за 2-3 часа.
Междувременно пригответе тестото.
В голяма купа разбийте с ръчна бъркалка двата вида захар и разтопеното на водна баня масло, докато се смесят добре (може да останат няколко малки бучки от кафявата захар, това не пречи).
Добавете ванилията и яйцето и разбъркайте до гладкост. Постепенно прибавете брашното, какаото, пудинга и бакпулвера, като разбърквате леко с дървена лъжица, докато се поемат и се образува меко тесто.
Накрая добавете парченцата шоколад и отново разбъркайте леко, за да се разпределят равномерно из тестото.
Покрийте купата с фолио за свежо съхранение и оставете тестото за около 30-60 минути в хладилника (може и повече, но в такъв случай е желателно да го извадите 10 минути, преди да започнете да приготвяте сладките).
Когато тестото е охладено, а крема сиренето - замразено, започнете да отделяте парченца от тестото. Разстелете ги в ръката си и направете форма на кладенче. Сложете вътре един от замръзналите пълнежи и покрийте добре с друго парче тесто. Направете топка и я поставете върху голяма тава, покрита с хартия за печене.
Продължете процеса, докато изразходвате цялото тесто и всички пълнежи. Нареждайте сладките на поне 5 см една от друга, за да не се залепят при печенето. Когато тавата се запълни, поставете я в хладилника за 10 минути, преди да я сложите във фурната.
Печете сладките 10-15 минути или докато ръбовете им станат леко твърди, докато горната част е все още мека.
Изчакайте ги да се охладят за 10-15 минути, преди да ги сервирате.
Съхранявайте ги до седмица в плътно затворена кутия в хладилника.
За още идеи може да посетите блог Dani`s Cookings
Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.
Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт.
Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.
Да
Отричам
За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.
Да
Отричам
В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: