Flag

Цветя от бутер тесто

10 сладки (/бисквитки)
Средно ниво на сложност
90
Бързи и лесни десертни изкушения със сладко от кайсии
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За тестото
600 гмноголистно тесто (бутер)
2 ч.л.Червена хранителна боя (течна)
За крема
150 млпрясно мляко (с 3,6% масленост)
2 с.л.Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
1 ч.л.захар
За украсата
1 с.л.сладко (от кайсии)
125 гмалини
150 гсладко (от малини)
1 с.л.пудра захар
Picture - Червена хранителна боя (течна)
Picture - Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
1

За тестото

Загрейте предварително фурната на 180 °C. Намажете бутер тестото с хранителната боя с помощта на четка и оставете тестото да се размразява за прибл. 5 минути. Нарежете 10 ленти бутер тесто и от всяка лента разрежете 5 мини правоъгълника за всяко от 10-те цветя.

Притиснете плътно по-късите краища на всеки правоъгълник и подредете получените конусчета в кръг плътно едно до друго, за да оформите 5 венчелистчета на цветето. Печете ги на средния рафт на фурната в тава, покрита с хартия за печене, за около 25 минути до златистожълто.

2

За крема

Разбийте 2 с.л. мляко с пудинга и захарта до гладкост. Сложете останалото мляко да заври в малък съд на среден огън. Добавете пудинга и гответе на среден огън за прибл. 30 сек. Отстранете крема от котлона, оставете го да се охлади за кратко, напълнете го в пош и шприцовайте пудинг в центъра на всяко бутер цвете. Оставете крема да изстине.

3

За украса

Намажете с четка всяко цветче с тънък слой сладко от кайсии. Измийте малините. Разбъркайте малиновия конфитюр до гладкост и поставете малко от него в центъра на всяко цвете. Отгоре поръсете с пресни малини и пудра захар и поднесете.