Flag

Чийзкейк с Оригинален пудинг сметана

16 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
40
И разкошна меренг глазура, която да допълни вкуса на този бърз десерт
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За блата
200 гпшенично брашно
2 ч.л.бакпулвер Dr.Oetker (заравнени)
75 гзахар
1 пак.бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
1 щипкасол
75 гкраве масло (меко)
1 бр.яйца
За крема
750 гсирене крема (или фина извара)
150 гзахар
2 пак.Oригинален пудинг сметана Dr.Oetker
3 бр.жълтъци
50 мллимонов сок
500 млпрясно мляко
250 млолио
За меренг глазурата
3 бр.белтъка
100 гзахар
Picture - бакпулвер Dr.Oetker (заравнени)
Picture - бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
Picture - Oригинален пудинг сметана Dr.Oetker
1

За блата

Намазнете дъното на форма с ринг за печене с диаметър 26 см. Загрейте фурната на долен и горен нагревател на 200 °C или на 180 °C с вентилатор.

Смесете брашното с бакпулвера. Добавете останалите съставки и разбийте с миксер (куки за тесто) първо на най-ниската степен, а след това на най-високата. 

Оформете топка с 2/3 от тестото и го разточете по дъното на формата, след което го набодете няколко пъти с вилица.

Печете блата за 15 мин и оставете да изстине върху кухненска решетка заедно с формата.

2

За крема

Смесете крема сиренето (съответно изварата), захарта, пудингите с миксера (куки за бъркане) до гладкост. Добавете останалите съставки и разбъркайте всичко на най-ниската скорост.

Забележка: Сместа е много течна и може да ви опръска.

С останалата 1/3 от тестото покрийте вътрешната стена на ринга и оформете бордюр с височина около 5 см. Изсипете крема и изпечете сладкиша за около 40 минути.

3

За глазурата

Малко преди края на времето за печене разбийте белтъците в купа на най-високата степен на миксера до много твърд сняг. Постепенно разбийте и захарта на най-високата скорост заедно с белтъците.

Намажете меренга върху горещия сладкиш и оформете капки с помощта на вилица. Върнете десерта във фурната и завършете печенето. Намалете температурата на фурната до 140 °C (горен и долен нагревател) или 120 °C (включен вентилатор) и печете още половин час.

Оставете тортата да изстине във формата върху кухненска решетка, за предпочитане в хладилник. Разхлабете и извадете формата и поставете кейка върху подходяща чиния за сервиране.