Чийзкейк с Оригинален пудинг сметана

И разкошна меренг глазура, която да допълни вкуса на този бърз десерт

16 парчета (/парченца)

Необходим някакъв опит 40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Чийзкейк с Оригинален пудинг сметана

За блата:

200 г пшенично брашно
2 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker (заравнени)
75 г захар
1 пак. бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
1 щипка сол
75 г краве масло (меко)
1 бр. яйца

За крема:

750 г сирене крема (или фина извара)
150 г захар
2 пак. Oригинален пудинг сметана Dr.Oetker
3 бр. жълтъци
50 мл лимонов сок
500 мл прясно мляко
250 мл олио

За меренг глазурата:

3 бр. белтъка
100 г захар

preparation

Приготвяне

1

За блата

Намазнете дъното на форма с ринг за печене с диаметър 26 см. Загрейте фурната на долен и горен нагревател на 200 °C или на 180 °C с вентилатор.

Смесете брашното с бакпулвера. Добавете останалите съставки и разбийте с миксер (куки за тесто) първо на най-ниската степен, а след това на най-високата. 

Оформете топка с 2/3 от тестото и го разточете по дъното на формата, след което го набодете няколко пъти с вилица.

Печете блата за 15 мин и оставете да изстине върху кухненска решетка заедно с формата.


2

За крема

Смесете крема сиренето (съответно изварата), захарта, пудингите с миксера (куки за бъркане) до гладкост. Добавете останалите съставки и разбъркайте всичко на най-ниската скорост.

Забележка: Сместа е много течна и може да ви опръска.

С останалата 1/3 от тестото покрийте вътрешната стена на ринга и оформете бордюр с височина около 5 см. Изсипете крема и изпечете сладкиша за около 40 минути.


3

За глазурата

Малко преди края на времето за печене разбийте белтъците в купа на най-високата степен на миксера до много твърд сняг. Постепенно разбийте и захарта на най-високата скорост заедно с белтъците.

Намажете меренга върху горещия сладкиш и оформете капки с помощта на вилица. Върнете десерта във фурната и завършете печенето. Намалете температурата на фурната до 140 °C (горен и долен нагревател) или 120 °C (включен вентилатор) и печете още половин час.

Оставете тортата да изстине във формата върху кухненска решетка, за предпочитане в хладилник. Разхлабете и извадете формата и поставете кейка върху подходяща чиния за сервиране.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: