Бързи тарталети с крем с бял шоколад

Комбинацията от нежен крем, обсипан с пресни малини, ще се хареса на всички у дома

6 кифлички (/сладки)

Easy 60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Бързи тарталети с крем с бял шоколад

За основата:

1 пак. многолистно тесто (бутер) (1 лист охладено бутер тесто с приблизителни размери 30/50 см)

За крема:

1 пак. Специален пудинг за чийзкейк с бял шоколад
500 мл прясно мляко
80 г захар
200 г сирене крема
50 мл прясно мляко

За декорация:

1 чаши малини (пресни)
1 малко мента (няколко листа, може и листа босилек)

preparation

Приготвяне

1

За тестото

Загрейте фурната на 200 ℃. Разгънете листа бутер тесто и изрежете 6 кръга с диаметър малко по-голям от формите за тарталети (можете да използвате метални или керамични). Внимателно поставете изрязаните кръгове тесто във формите и притиснете към дъното и стените. Надупчете с вилица дъното, покрийте всяка форма с хартия за печене и напълнете със сух зрял боб.

Печете тарталетите за около 12-15 мин, докато ръбчетата започнат да порозовяват, махнете тежестите и хартията и печете още около 5-7 мин, докато получите хубав златист цвят. Извадете от фурната и оставете да се охладят. Ако въпреки тежестите тестото е бухнало много в средата, притиснете го с опакото на лъжица. 

2

За крема

Пригответе крема, като спазвате указанията на опаковката. Смесете съдържанието на пакетчето и захарта в съда за варене. Добавете постепенно млякото и разбъркайте добре. Сложете да заври.

След като заври, намалете температурата на котлона и варете 3 мин при непрекъснато бъркане. Прехвърлете готовия пудинг в друг съд, покрийте плътно повърхността му с домакинско фолио. Оставете да се охлади леко.

Разбийте крема сиренето с 50 мл мляко. Добавете постепенно охладения пудинг към него и разбийте с миксер на ниска скорост. Разпределете равномерно върху бисквитения блат и оставете да се охлади за няколко часа в хладилника.

Когато основите на тарталетите са изстинали, ги напълнете с готовия крем. Украсете с пресни малини или други плодове и свежи листенца мента или босилек. 

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: