Flag

Брауни-тирамису с малини

9 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
60
Една от най-изкушаващите комбинации с малини и шоколад присъства с цялото си великолепие в този лесен десерт
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За блата
200 гтъмен шоколад (нарязан)
150 гкраве масло
20 гкакао премиум Dr.Oetker
4 бр.яйца
150 гкафява захар
85 гбрашно от елда
1 щипкасол
За малиновото желе
400 гмалини (пресни или замразени)
50 гзахар
1 пак.желатин Dr.Oetker
За крема
1 пак.Специален пудинг за чийзкейк с бял шоколад
500 млпрясно мляко
80 гзахар
250 гмаскарпоне
За декорация
1 - 2 с.л.какао Dr.Oetker
Picture - какао премиум Dr.Oetker
Picture - желатин Dr.Oetker
Picture - какао Dr.Oetker
1

Приготвяне на блата

Загрейте фурната до 175-180 ℃. Подгответе правоъгълна форма за печене с размери около 20х30 см, като я намажете леко с масло и застелите с хартия за печене, така че краищата да висят извън стените на формата.

Сложете нарязания шоколад и маслото в касерола и разтопете на много слаб котлон или на водна баня. Дръпнете от огъня и оставете сместа да се охлади леко. Залейте какаото с 3-4 с.л. вода, колкото да се намокри и да стане на гъста каша - това помага да се засилят ароматните му свойства. Прибавете към разтопения шоколад и объркайте.

В купа разбийте с миксер яйцата със захарта, докато станат пухкави. Прибавете сместа от шоколад, масло и какао и объркайте с шпатула. Накрая добавете брашното от елда и солта, като отново разбъркате леко с шпатулата. Пресипете сместа в подготвената форма и печете около 23-25 мин, като проверите за готовност няколко минути по-рано. Сместа трябва да е стегнала по краищата, но в средата да е още леко мека и подвижна.

Охладете блата върху кухненска решетка много добре, преди да продължите със сглобяването на сладкиша (поне 4-6 ч.).

2

Приготвяне на малиновото желе

Докато блатът се охлажда, пригответе желирания слой от малини. Поръсете плодовете със захарта и разбъркайте. Добавете около 400 мл вода и загрейте на умерен огън, докато захарта се разтопи и течността почти заври. Дръпнете от котлона.

Пригответе желатина с 6 с.л. вода и щом набъбне, го прибавете към леко охладената малинова смес, разбъркайте и изсипете в тавичка с размерите на сладкиша, застлана с фолио, леко намаслено с растително олио (за по-лесно отлепване). Охладете, докато желето стегне напълно.

3

Приготвяне на крема

Когато блатът и желето са напълно охладени, пригответе пудинга, като следвате указанията на опаковката. В голяма купа разбъркайте с шпатула маскарпонето и добавете към него на части леко изстиналия крем. Разбъркайте с телена бъркалка за по-голяма въздушност.

4

Сглобяване

Поставете половината крем върху охладения блат. Отгоре внимателно поставете желирания малинов слой, махнете фолиото. Разпределете върху него останалата част от крема и заравнете с гърба на лъжица. Можете да направите "вълнички" преди да поръсите сладкиша с какаото - това ще придаде допълнителна красота на десерта.