за рецептата Бисквитена торта с маскарпоне и бял шоколад
400 г | бисквити (с масло) |
800 мл | прясно мляко |
1 пак. | Специален пудинг за бисквитена торта с шоколад |
100 г | захар |
100 г | тъмен шоколад |
60 г | краве масло |
200 г | маскарпоне |
50 г | кафява захар |
1 пак. | бурбонска ванилова захар Dr.Oetker |
300 г | маскарпоне |
50 г | кафява захар |
100 г | бял шоколад |
50 г | краве масло |
1 пак. | ванилена захар Dr.Oetker |
10 - 12 бр. | ягоди (за декорация) |
Покрийте стените на форма с падащо дъно или ринг за торти с диаметър 20-22 см с ацетатна лента или хартия за печене. Пригответе шоколадовия пудинг според инструкциите на опаковката, като използвате 800 мл прясно мляко и 100 г захар.
Отстранете от котлона и след около минута добавете тъмния шоколад и маслото, разбъркайте, докато се разтопят съставките и охладете крема на ледена баня. Разбийте маскарпонето с миксер на ниска степен заедно с кафявата и ваниловата захар, докато се разтворят.
Добавете на части охладения крем към маскарпонето, като разбивате с миксер на ниска степен до получаване на гладка смес. Подредете вертикално един ред бисквити по борда на формата и намажете внимателно с шоколадов крем. Наредете втори ред бисквити върху крема, след това отново крем - и така, докато запълните формата. Изсипете най-отгоре и останалия крем и заравнете тортата.
Покрийте десерта със свежо фолио и оставете за поне 4 часа в хладилника.
Разтопете на водна баня шоколада и маслото и след това ги охладете на ледена баня. Разбийте маскарпонето с миксер на ниска степен заедно с кафявата и ванилената захар за кратко, само докато се разтворят.
Добавете охладената шоколадова смес постепенно, като разбивате с миксер на ниска степен до хомогенност. Покрийте глазурата със свежо фолио и оставете в хладилника да стегне за 20-30 мин.
Отстранете ринга от тортата, както и ацетатната лента/хартията за печене. Измажете от всички страни грубо с глазурата с помощта на шпатула или широк кухненски нож, като се стараете да оформите неправилен ръб, който леко да стърчи по периферията на тортата.
Почистете измитите и подсушени върху кухненска хартия ягоди и ги нарежете на филийки. Подредете ги в кръг по периферията на тортата и съхранявайте в хладилник.
Последвайте Мина Ангелова от кулинарния блог Angellove's Cooking за още интересни рецепти.
Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.
Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт.
Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.
Да
Отричам
За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.
Да
Отричам
В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: