Бисквитена торта с маскарпоне и бял шоколад

Aко недоумявате как обикновената бисквитена торта може да се превърне в безспорната кралица на всяка трапеза, само опитайте предложението ни

8 - 10 парчета (/парченца)

Medium 60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Бисквитена торта с маскарпоне и бял шоколад

Продукти:

400 г бисквити (с масло)
800 мл прясно мляко
1 пак. Специален пудинг за бисквитена торта с шоколад
100 г захар
100 г тъмен шоколад
60 г краве масло
200 г маскарпоне
50 г кафява захар
1 пак. бурбонска ванилова захар Dr.Oetker

За глазурата:

300 г маскарпоне
50 г кафява захар
100 г бял шоколад
50 г краве масло
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
10 - 12 бр. ягоди (за декорация)

preparation

Приготвяне

1

Покрийте стените на форма с падащо дъно или ринг за торти с диаметър 20-22 см с ацетатна лента или хартия за печене. Пригответе шоколадовия пудинг според инструкциите на опаковката, като използвате 800 мл прясно мляко и 100 г захар.

Отстранете от котлона и след около минута добавете тъмния шоколад и маслото, разбъркайте, докато се разтопят съставките и охладете крема на ледена баня. Разбийте маскарпонето с миксер на ниска степен заедно с кафявата и ваниловата захар, докато се разтворят.

Добавете на части охладения крем към маскарпонето, като разбивате с миксер на ниска степен до получаване на гладка смес. Подредете вертикално един ред бисквити по борда на формата и намажете внимателно с шоколадов крем. Наредете втори ред бисквити върху крема, след това отново крем - и така, докато запълните формата. Изсипете най-отгоре и останалия крем и заравнете тортата.

Покрийте десерта със свежо фолио и оставете за поне 4 часа в хладилника.

2

Приготвяне на глазурата

Разтопете на водна баня шоколада и маслото и след това ги охладете на ледена баня. Разбийте маскарпонето с миксер на ниска степен заедно с кафявата и ванилената захар за кратко, само докато се разтворят.

Добавете охладената шоколадова смес постепенно, като разбивате с миксер на ниска степен до хомогенност. Покрийте глазурата със свежо фолио и оставете в хладилника да стегне за 20-30 мин.

3

Сглобяване на тортата

Отстранете ринга от тортата, както и ацетатната лента/хартията за печене. Измажете от всички страни грубо с глазурата с помощта на шпатула или широк кухненски нож, като се стараете да оформите неправилен ръб, който леко да стърчи по периферията на тортата.

Почистете измитите и подсушени върху кухненска хартия ягоди и ги нарежете на филийки. Подредете ги в кръг по периферията на тортата и съхранявайте в хладилник.

4

Последвайте Мина Ангелова от кулинарния блог Angellove's Cooking за още интересни рецепти.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: