“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Бисквитена торта Италия

Ароматен ликьор, кафе и силно какао

16 парчета (/парченца)

40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Бисквитена торта Италия

Продукти:

1 пак. Специален пудинг за бисквитена торта
130 г захар
800 мл прясно мляко
250 г маскарпоне
1 с.л. коняк (ароматен алкохол по избор (Марсала, Бейлис, коняк))
36 бр. бисквити
200 мл кафе еспресо или инстантно
3 с.л. какао премиум Dr.Oetker

preparation

Приготвяне

1

Пригответе пудинга за бисквитена торта по указанията на опаковката, но само с 850 мл мляко. Оставете леко да изстине. Разбийте с дървена лъжица маскарпонето в отделна голяма купа. Прибавете ароматния алкохол (ако слагате) и разбъркайте. Прибавяйте порции от крема при маскарпонето и бъркайте с шпатула, докато сместа се изглади, преди да добавите нова порция крем.

2

Сипете кафето в плитка купа. Потопяйте бисквитите една по една в кафето и ги подредете в правоъгълен съд, в който свободно да се съберат 4 реда по 3 бисквити. Отгоре сипете една трета от крема. Поръсете с какао. Повтаряйте, докато свършите продуктите. Можете да завършите с крем, или да добавите най-отгоре още един ред потопени в кафе бисквити. Накрая поръсете тортата с какао и приберете в хладилник за 4 часа или една нощ.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация