“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Банофи пай

По английски, но с бисквити

12 парчета (/парченца)

Easy 30 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Банофи пай

За блата:

Тава 20Х30 см
about 300 - 350 г бисквити (обикновени)
3 бр. банани
160 мл Дулсе де лече

За крема:

700 мл прясно мляко
1 пак. Специален пудинг за бисквитена торта ванилия
130 г захар
2 бр. жълтъци

За украса:

2 бр. белтъка
1 щипка сол
150 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
1 малко какао Dr.Oetker (за поръсване)

preparation

Приготвяне

1

За крема

Пригответе крема по указанията на опаковката, но само със 700 мл мляко. Разбийте двата жълтъка отделно и ги добавете към топлия крем, разбъркайте за няколко минути. 

2

Сглобяване

Сглобете тортата, като в правоъгълен съд подредите ред бисквити, намазани с Дулсе де лече. Отгоре подредете нарязани на кръгчета банани, върху тях изсипете половината от крема. Повторете с втори ред бисквити, намазани с Дулсе де лече, резени банан и втората половина от крема. 

3

За меренг

В чиста купа поставете белтъците, солта, захарта и ванилената захар. Поставете купата на водна баня и загрейте водата. Разбивайте с миксер, докато получите много гъст снежен крем.


Този меренг е много подходящ за шприцоване. Поставете в пош с накрайник по избор и шприцовайте върху тортата (или поставете меренга в свободна форма на купчинки с лъжица). Можете да обгорите връхчетата на меренга с горелка за брюле, или да запечете за кратко във фурната на много висока температура на горен реотан и/или функция грил.

Друг вариант за украса на тортата е да я покриете с разбита сметана и да поръсите с какао.