Бананово пънче с Крем Оле банан с шоколад

Комбинацията банан и шоколад винаги е била сред най-неустоимите, а с Крем Оле банан с шоколад е по-лесно от всякога да си приготвите вкусен домашен десерт

about 6 - 8 парчета (/парченца)

Medium 45 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Бананово пънче с Крем Оле банан с шоколад

За блата:

120 г брашно
1 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
0,5 ч.л. сол
3 бр. яйца
160 г захар
3 бр. банани
1 ампула есенция ванилия Dr.Oetker
2 с.л. пудра захар (за поръсване)

За крема:

1 пак. Крем Оле Банан с шоколад
400 мл прясно мляко
250 г маскарпоне
4 - 5 ч.л. кафява захар

За декориране:

50 г тъмен шоколад (може и млечен)
30 мл сметана (млечна 30%-35%)
50 г орехи

preparation

Приготвяне

1

Загрейте предварително фурната до 180°С или 160°С с вентилатор. Застелете дъното и стените на форма с размери около 25х40 см с хартия за печене, или намаслете дъното и стените. Пресейте в купа брашното, бакпулвера и солта и оставете настрани. Намачкайте с вилица 3 средно големи зрели банана или ги пюрирайте с пасатор.

2

В дълбока купа разбийте с миксер на висока скорост яйцата и захарта до пухкава смес. Добавете банановото пюре и есенцията ванилия и разбийте отново. Прибавете на части сухата смес и разбъркайте с шпатула от долу на горе до пълното ѝ усвояване. Изсипете в подготвената форма и заравнете. Печете от 12 до 15 минути в предварително загрята до 180°С или 160°С с вентилатор фурна, или докато клечка за зъби, поставена в центъра, излезе чиста. Извадете от фурната и обърнете върху чиста кухненска кърпа или лист хартия за печене, поръсена с пудра захар. Докато блатът е все още горещ, навийте на руло от тесния край и охладете върху решетка. Когато се охлади, развийте рулото. 

3

В малка купа разбийте сиренето Маскарпоне и кафявата захар до гладък крем. Разбийте Крем Оле банан с шоколад според указанията на опаковката. Добавете постепенно Маскарпонето и разбийте, докато се смесят. Нанесете крема върху изстиналия блат и навийте на стегнато руло. Опаковайте в свежо фолио и оставете за поне 2 часа в хладилника. Разтопете на водна баня шоколада и млечната сметана, разбъркайте до хомогенна смес и оставете да се охлади на стайна температура. Преди да сервирате рулото, освободете от свежото фолио и поставете в подходящ поднос или тортена чиния.

Поръсете с шоколадовия сос и едро нарязани или счукани орехи. Поднесете с любима топла или студена напитка.

4

Последвайте Мина Ангелова от кулинарния блог Angellove's Cooking.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: