за рецептата Бананово пънче с Крем Оле банан с шоколад
120 г | брашно |
1 ч.л. | бакпулвер Dr.Oetker |
0,5 ч.л. | сол |
3 бр. | яйца |
160 г | захар |
3 бр. | банани |
1 ампула | есенция ванилия Dr.Oetker |
2 с.л. | пудра захар (за поръсване) |
1 пак. | Крем Оле Банан с шоколад |
400 мл | прясно мляко |
250 г | маскарпоне |
4 - 5 ч.л. | кафява захар |
50 г | тъмен шоколад (може и млечен) |
30 мл | сметана (млечна 30%-35%) |
50 г | орехи |
Загрейте предварително фурната до 180°С или 160°С с вентилатор. Застелете дъното и стените на форма с размери около 25х40 см с хартия за печене, или намаслете дъното и стените. Пресейте в купа брашното, бакпулвера и солта и оставете настрани. Намачкайте с вилица 3 средно големи зрели банана или ги пюрирайте с пасатор.
В дълбока купа разбийте с миксер на висока скорост яйцата и захарта до пухкава смес. Добавете банановото пюре и есенцията ванилия и разбийте отново. Прибавете на части сухата смес и разбъркайте с шпатула от долу на горе до пълното ѝ усвояване. Изсипете в подготвената форма и заравнете. Печете от 12 до 15 минути в предварително загрята до 180°С или 160°С с вентилатор фурна, или докато клечка за зъби, поставена в центъра, излезе чиста. Извадете от фурната и обърнете върху чиста кухненска кърпа или лист хартия за печене, поръсена с пудра захар. Докато блатът е все още горещ, навийте на руло от тесния край и охладете върху решетка. Когато се охлади, развийте рулото.
В малка купа разбийте сиренето Маскарпоне и кафявата захар до гладък крем. Разбийте Крем Оле банан с шоколад според указанията на опаковката. Добавете постепенно Маскарпонето и разбийте, докато се смесят. Нанесете крема върху изстиналия блат и навийте на стегнато руло. Опаковайте в свежо фолио и оставете за поне 2 часа в хладилника. Разтопете на водна баня шоколада и млечната сметана, разбъркайте до хомогенна смес и оставете да се охлади на стайна температура. Преди да сервирате рулото, освободете от свежото фолио и поставете в подходящ поднос или тортена чиния.
Поръсете с шоколадовия сос и едро нарязани или счукани орехи. Поднесете с любима топла или студена напитка.
Последвайте Мина Ангелова от кулинарния блог Angellove's Cooking.
Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.
Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт.
Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.
Да
Отричам
За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.
Да
Отричам
В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: