Flag

Бананово пънче с Крем Оле банан с шоколад

about 6 - 8 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
45
Комбинацията банан и шоколад винаги е била сред най-неустоимите, а с Крем Оле банан с шоколад е по-лесно от всякога да си приготвите вкусен домашен десерт
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За блата
120 гбрашно
1 ч.л.бакпулвер Dr.Oetker
0,5 ч.л.сол
3 бр.яйца
160 гзахар
3 бр.банани
1 ампулаесенция ванилия Dr.Oetker
2 с.л.пудра захар (за поръсване)
За крема
1 пак.Крем Оле Банан с шоколад
400 млпрясно мляко
250 гмаскарпоне
4 - 5 ч.л.кафява захар
За декориране
50 гтъмен шоколад (може и млечен)
30 млсметана (млечна 30%-35%)
50 горехи
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - есенция ванилия Dr.Oetker
Picture - Крем Оле Банан с шоколад
1

Загрейте предварително фурната до 180°С или 160°С с вентилатор. Застелете дъното и стените на форма с размери около 25х40 см с хартия за печене, или намаслете дъното и стените. Пресейте в купа брашното, бакпулвера и солта и оставете настрани. Намачкайте с вилица 3 средно големи зрели банана или ги пюрирайте с пасатор.

2

В дълбока купа разбийте с миксер на висока скорост яйцата и захарта до пухкава смес. Добавете банановото пюре и есенцията ванилия и разбийте отново. Прибавете на части сухата смес и разбъркайте с шпатула от долу на горе до пълното ѝ усвояване. Изсипете в подготвената форма и заравнете. Печете от 12 до 15 минути в предварително загрята до 180°С или 160°С с вентилатор фурна, или докато клечка за зъби, поставена в центъра, излезе чиста. Извадете от фурната и обърнете върху чиста кухненска кърпа или лист хартия за печене, поръсена с пудра захар. Докато блатът е все още горещ, навийте на руло от тесния край и охладете върху решетка. Когато се охлади, развийте рулото. 

3

В малка купа разбийте сиренето Маскарпоне и кафявата захар до гладък крем. Разбийте Крем Оле банан с шоколад според указанията на опаковката. Добавете постепенно Маскарпонето и разбийте, докато се смесят. Нанесете крема върху изстиналия блат и навийте на стегнато руло. Опаковайте в свежо фолио и оставете за поне 2 часа в хладилника. Разтопете на водна баня шоколада и млечната сметана, разбъркайте до хомогенна смес и оставете да се охлади на стайна температура. Преди да сервирате рулото, освободете от свежото фолио и поставете в подходящ поднос или тортена чиния.

Поръсете с шоколадовия сос и едро нарязани или счукани орехи. Поднесете с любима топла или студена напитка.

4

Последвайте Мина Ангелова от кулинарния блог Angellove's Cooking.