“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Бананово пънче с Крем Оле банан с шоколад

Комбинацията банан и шоколад винаги е била сред най-неустоимите, а с Крем Оле банан с шоколад е по-лесно от всякога да си приготвите вкусен домашен десерт

about 6 - 8 парчета (/парченца)

Medium 45 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Бананово пънче с Крем Оле банан с шоколад

За блата:

120 г брашно
1 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
0,5 ч.л. сол
3 бр. яйца
160 г захар
3 бр. банани
1 ампула есенция ванилия Dr.Oetker
2 с.л. пудра захар (за поръсване)

За крема:

1 пак. Крем Оле Банан с шоколад
400 мл прясно мляко
250 г маскарпоне
4 - 5 ч.л. кафява захар

За декориране:

50 г тъмен шоколад (може и млечен)
30 мл сметана (млечна 30%-35%)
50 г орехи

preparation

Приготвяне

1

Загрейте предварително фурната до 180°С или 160°С с вентилатор. Застелете дъното и стените на форма с размери около 25х40 см с хартия за печене, или намаслете дъното и стените. Пресейте в купа брашното, бакпулвера и солта и оставете настрани. Намачкайте с вилица 3 средно големи зрели банана или ги пюрирайте с пасатор.

2

В дълбока купа разбийте с миксер на висока скорост яйцата и захарта до пухкава смес. Добавете банановото пюре и есенцията ванилия и разбийте отново. Прибавете на части сухата смес и разбъркайте с шпатула от долу на горе до пълното ѝ усвояване. Изсипете в подготвената форма и заравнете. Печете от 12 до 15 минути в предварително загрята до 180°С или 160°С с вентилатор фурна, или докато клечка за зъби, поставена в центъра, излезе чиста. Извадете от фурната и обърнете върху чиста кухненска кърпа или лист хартия за печене, поръсена с пудра захар. Докато блатът е все още горещ, навийте на руло от тесния край и охладете върху решетка. Когато се охлади, развийте рулото. 

3

В малка купа разбийте сиренето Маскарпоне и кафявата захар до гладък крем. Разбийте Крем Оле банан с шоколад според указанията на опаковката. Добавете постепенно Маскарпонето и разбийте, докато се смесят. Нанесете крема върху изстиналия блат и навийте на стегнато руло. Опаковайте в свежо фолио и оставете за поне 2 часа в хладилника. Разтопете на водна баня шоколада и млечната сметана, разбъркайте до хомогенна смес и оставете да се охлади на стайна температура. Преди да сервирате рулото, освободете от свежото фолио и поставете в подходящ поднос или тортена чиния.

Поръсете с шоколадовия сос и едро нарязани или счукани орехи. Поднесете с любима топла или студена напитка.

4

Последвайте Мина Ангелова от кулинарния блог Angellove's Cooking.