Сварете крема според указанието на опаковката, но само с 100 г захар. Свалете готовия крем от огъня и прибавете маслото, разбъркайте. След това добавете белия шоколад и разбъркайте отново.
Покрийте крема със стреч фолио плътно по повърхността, за да не хваща коричка и го оставете да изстине напълно до стайна температура. Поставете в голяма купа маскарпонето, сметаната, пудрата захар и ваниловия екстракт.
Разбийте с миксер, докато получите гладък, средно твърд крем. Прибавете ваниловия пудинг на няколко стъпки към крема от маскарпоне и сметана, като след всяко добавяне разбивате за кратко, докато се смесят хомогенно.
Разделете крема, като едната част трябва да е с 200 г по-малко. В тази част прибаветe сладкото от къпини (ако не е гладко, пасирайте го предварително). Разбийте, докато се получи еднороден крем.
Съхранявайте кремовете на хладно, докато стане време да ги използвате.
Разбийте яйцата със захарта за 2 минути, докато сместа побелее и увеличи обема си. Добавете разтопеното и охладено масло, 80 г от брашното, меда, бакпулвера и содата, угасена в лимоновия сок.
Поставете сместа на водна баня на котлона за 6-7 минути, като през цялото време бъркате. След това добавете брендито и продължете да бъркате за още 4-5 минути. Махнете сместа от котлона и я оставете да се охлади за 10 минути.
Постепенно изсипете брашното, като смесвате с шпатула, докато получите меко и гладко тесто.
Поставете го в плик и го оставете за 10 минути, докато се поохлади. Включете фурната на 180°С. Откъснете от тестото парче около 155-160 г и го разточете директно върху хартията за печене. То трябва да е с диаметър приблизително 22 см, след което изрежете с ринг блат с размер 20 см. Ще получите 9 максимум 10 платки от това тесто с този диаметър.
Опитайте се да не използвате много брашно при разточването на тестото, само колкото е необходимо, за да не залепва по точилката и хартията. Така блатовете ще останат крехки и ефирни след изпичането.
Разбъркайте меда във водата, докато се разтвори.
Поставете първия блат директно върху чиния, подходяща за сервиране. Около блата сложете ринг за оформяне на торти и ацетатно фолио. С четка напоете равномерно блатовете с медената вода, без да прекалявате.
Редувайте блат и различен крем до изчерпване на количествата. Последния блат само леко напоете с медена вода и не мажете крем. Покрийте тортата с фолио и я приберете в хладилника за една нощ.
Поставете всички продукти в купа и ги разбийте с миксер, докато получите гладък, еднороден крем, като внимавате да не го преразбиете, за да можете да го нанасяте лесно.
Готовата торта приберете отново в хладилника за няколко часа.
Ще ви е необходима жълта гел боя (специална за шоколад, защото с обикновена шоколадът ще се пресече). Добавете малко от нея към разтопения на водна баня шоколад и го нанесете върху найлон (опаковъчен с балончета).
Докато шоколадът е още мек, го намажете около тортата. Като стегне в хладилника, премахнете найлона. Начупете останалия шоколад и го подредете върху тортата.
Използвайте домашен марципан, за да оформите пчеличките. Оцветете част от него с черна гел боя, а друга - с жълта и направете пчелички по подобие на снимката.
Тази рецепта споделя с нас Таня Донева от кулинарния блог Вкусното ми хоби със страст и любов. За още изкушаващи рецепти я последвайте в Instagram и Facebook.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти