Изсипете в огнеупорен съд захарта, яйцата, маслото, меда и какаото. След това го поставете на водна баня, като разбърквате от време на време, докато захарта се разтопи напълно. Прибавете содата и разбъркайте енергично. Разбивайки, добавете и брашното на части. Тестото ще бъде много твърдо и нетипично за блат за торта. Ще ви прилича на твърд пластелин, но така трябва да бъде!
Включете фурната да загрява на 170 С и си пригответе няколко тави за печене с еднакъв размер. Изрежете и 10 кръга/квадрата от хартия за печене. Ще ги използвате за изпичане на блатовете.
Претеглете готовото тесто и разделете на 10 равни части. Оформете всяка част на топка и разточете с точилка до размери 20 см в диаметър и дебелина около 0.5 см. Така ще получите общо 10 блата за торта.
Печете всеки блат на 170 С без вентилатор за 10-12 минути. След изваждане от фурната, оставете за около 10-15 минути да изстине и приберете в кутия с капак. Повторете с останалите блатове, като продължавате да прибирате новите в същата кутия. Просто ги подредете един върху друг, БЕЗ да сте махнали хартията за печене, за да не залепнат.
Изсипете пакетчето Специален пудинг за бисквитена торта в 200 мл от млякото. Разбъркайте добре. Прибавете захарта, ванилията и меда и отново разбъркайте. Добавете останалото мляко и сложете на котлона на силен огън, като бъркате постоянно!
След като започне да завира, намалете степента на огъня минимално, като продължавате да бъркате. Когато кремът се сгъсти, свалете от огъня и оставете да се охлади леко.
Разбийте мекото масло до крем за около 3-4 минути на висока скорост. След това прибавете всички останали продукти към маслото и отново разбийте. Първоначално на ниска, а след това на висока скорост.
Оставете настрана, докато дойде време да го използвате.
Претеглете точно количеството на крема и го разделете на 9 (ако блатовете ви са 10). За да не се налага да миете много купички, използвайте само една преди добавяне на следващото количество крем към тортата.
Поставете първия блат върху поставка за торта. Отгоре измажете с първата част от крема. Поставете отгоре следващия блат и така, докато блатовете не свършат. Приберете тортата в хладилник за час-два.
Извадете тортата от хладилника и измажете с крема за измазване на тортата. Отгоре декорирайте с трохите "Орео".
Съхранявайте в добре затворена кутия в хладилник.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене