Разпределете крушите върху тава за печене. Поръсете ги с канела. Добавете карамфила, звездовидния анасон и индийско орехче и печете във фурната на 175°C за около 20 минути. Оставете ги да изстинат и след това отстранете карамфила и звездовидния анасон. Сложете половината от крушите в тенджера и ги пасирайте. Добавете останалите круши, лимоновия сок, рома, лимонената киселина и пакетчето Гелфикс, разбъркано с 2 супени лъжици захар и гответе около 1 минута при непрекъснато бъркане. Добавете останалата част от захарта, оставете да заври и гответе поне още 5 минути.
Поставете 1-2 супени лъжици от конфитюра върху чинията. Ако не се желира достатъчно след охлаждане, добавете 1 пак. лимонена киселина Dr. Oetker към сместа, оставете да заври за кратко и повторете теста.
Отстранете пяната и веднага напълнете подготвените буркани до ръба. Затворете ги, обърнете ги с капачките надолу и ги оставете да престоят така около 5 минути.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране