Измийте,почистете и нарежете кайсиите. Измийте добре лайма с гореща вода, обелете кората и изстискайте сока.
Смесете плодовете и лайма в подходящ съд за варене. Смесете 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Класик 1:1 и разбъркайте добре към плодовата смес. Сложете сместа да заври на средна температура при непрекъснато бъркане. Малко преди да кипне прибавете и стръкчетата розмарин. След завиране прибавете останалата захар и пакетчето бурбонска захар . След като кипне конфитюрът трябва да ври около 3-5 мин при непрекъснато бъркане. По желание отстранете пяната.
Свалете конфитюра от котлона и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете така около 5 мин.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране