Flag

Класическа рецепта за вкусни гевречета

about 10 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
60
Утолете глада с тази класическа рецепта за ароматни гевречета
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Тесто с мая
375 гпшенично брашно топ 405
1 пак.суха мая Dr.Oetker
1 ч.л.захар
250 млвода хладка
1 ч.л.сол
За варенето
1 лвода
40 гсода бикарбонат Dr.Oetker (не използвайте сода или сода каустик)
За поръсване
1 малкосол за поръсване
Picture - сода бикарбонат Dr.Oetker (не използвайте сода или сода каустик)

Как да изпечете сами класически гевреци?

1

Пригответе тестото с мая

Разбъркайте старателно брашното с маята в купа. Добавете останалите съставки и разбъркайте всичко с миксер първо на най-ниската степен, след това на най-високата степен за около 5 минути, за да оформите гладко тесто. Покрийте тестото и го оставете да втаса на топло място, докато удвои размера си. Междувременно застелете тавата с хартия за печене. Загрейте фурната.

Температура на фурна с горно и долно нагряване: about 200 °C

Температура на фурна с вентилатор: about 180 °C

2

Оформете гевречетата

Тестото се поръсва леко с брашно, отново се премесва за кратко върху плота, разделя се на 10 равни части и се правят гевречета. За целта оформете парчетата тесто на топка. След това оформете тези стесняващи се кичури с дължина около 55 cm. Пресечете краищата и ги завъртете заедно веднъж. След това прегънете краищата нагоре и натиснете леко горния край на тестото. Оставете парчетата тесто да втасат отново след оформянето.

3

Подгответе водата за варена

Сварете водата във висока тенджера, махнете тенджерата от котлона и бавно разбъркайте содата, тъй като разтворът ще шупне силно.

4

Потопете гевречетата

Потопете всички парчета във врящата вода с помощта на голяма решетъчна лъжица, за да ги отцедите добре и ги прехвърлете в тава за печене. Нарежете горната част на гевречетата според вашите предпочитания, поръсете ги със сол и ги запечете.

Позиция на решетката: в средата

Време за печене: about 18 Minutes


Оставете гевречетата да се охладят върху решетка.