Натрошете блата за торта в купа с ръце, добавете лимоновия сок и омесете твърдо тесто.
Начупете белия шоколад на парчета, поставете го в суха термоустойчива купа върху тенджера с гореща (не вряла) вода и разбъркайте до гладкост.
Напълнете формачки за сладолед с белия шоколад и ги поставете във фризер за 2-3 минути. Обърнете формичките и оставете шоколада да изтече. С помощта на малък нож изстържете останалия шоколад от ръба. Поставете формичките във фризера, докато шоколадът се втвърди напълно.
Напълнете формичките с тестото и леко набодете шоколада там, където трябва да поставите клечката. Поставете клечката и натиснете здраво.
Запечатайте с белия шоколад и поставете във фризер за 10 минути.
Направете същото с останалия шоколад и тестото. Трябва да получите общо 20 сладкишчета.
Когато сладкишчетата са готови, вземете малко разтопен шоколад и напръскайте кексчетата. Украсете ги с великденските декорации и им се насладете!
Свързани рецепти
Без печене
Без печене
Без печене