Намаслете форма за печене с ринг. Загрейте предварително фурната.
Температура на фурна с горен и долен нагрeвател: около 200 °C
Температура на фурна с вентилатор: около 180 °C
Пресейте заедно брашното с какаото и бакпулвера в купа. Добавете останалите съставки и замесете всичко в гладко тесто с миксер (с куки за тесто), първо за кратко на най-ниската степен, а след това на най-високата. Прехвърлете масленото тесто във формата и го натиснете хубаво, за да оформите основата и ръба (По желание използвайте чаша с плоско дъното). Поставете тавата върху решетката във фурната.
Позиция на решетката: в средата
Време за печене: около 20 Минути
Извадете от фурната и оставете основата на тарта да изстине във формата върху решетка.
Нарежете на едро фурмите и ги пасирайте на дребно с водата. След това прецедете през фина цедка. Прибавете сол на вкус и разбъркайте. Разпределете крема върху основата.
Натрошете шоколада и го разтопете на водна баня на слаб огън. В друга купа пасирайте тофуто до гладкост. Прибавете и разбийте кленовия сироп, бурбонската ванилова захар и стабилизатора/втвърдителя за сметана. Прибавете и разбийте разтопения шоколад. Разпределете крема върху основата и поставете в хладилник, докато стегне (поне 2 часа).
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене