Flag

Веган омбре торта

about 12 парчета (/парченца)
Сложнa
220
Впечатляваща веган торта с вкус на лимон, за да отпразнувате радостта от Великден.
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Необходими продукти за двата блата
600 млнеподсладено соево мляко
30 мллимонов сок
800 гбрашно тип 405
10 гбакпулвер Dr.Oetker
500 гпудра захар
400 млолио
30 млесенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
За масления крем
400 гмасло веган
350 гконфитюр лимонов
90 мллимонов сок (6 tbsp)
За декориране
200 гмасло веган
160 гпудра захар
15 мллимонов сок (1 tbsp)
1 малкоЖълта хранителна боя
1 пак.Захарни фигурки за украса на великденски сладкиши
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
Picture - Захарни фигурки за украса на великденски сладкиши
1

Предварителна подготовка

Загрейте фурната, намаслете и застелете формата за торта.
Смесете соевото мляко и лимоновия сок, необходими за приготвяне на блата, докато сместа започне да се свива и сгъстява, след което я оставете на страна.

Температура на фурна с горно и долно нагряване: 180 °C

Температура на фурна с вентилатор: 160 °C

2

Приготвяне на платовете

За всеки блат ще са ви нужни половината от изброените по-горе количества продукти. Изпечете двата блата един по един. 

Време за печене: about 80 - 85 Minutes


В голяма купа смесете заедно брашното, бакпулвера и пудрата захар, докато се смесят добре. Добавете олиото, есенцията ванилия и предварително приготвената смес от соево мляко и разбъркайте, докато всички съставките се смесят добре. Изсипете сместа в подготвената форма и загладете отгоре. Печете блата, докато стане златисто кафяв и клечка, забита в центъра му, излиза чиста.

3

Оставете блата да се охлади във формата за 10 минути, след което го извадете и оставете върху решетка да изстине напълно. Почистете формата и по същия начин изпечете втория блат.

4

За масления крем

За да омекне веган маслото, го извадете предварително от хладилника.


Разбъркайте 50 г конфитюр и 2 супени лъжици лимонов сок. Прибавете 150 г конфитюр, разбъркайте и сложете сместа в найлонова торбичка с малка дупка накрая. 


Изсипете веган маслото в купа и го разбийте с миксер до гладкост. Постепенно добавете към него останалия конфитюр (150 г) и останалия лимонов сок (4 супени лъжици), като разбърквате добре след всяко добавяне. Разбийте, докато масленият крем стане с гладка консистенция. Поставете крема в найлонова торбичка с малка дупка в края.


Оставете двата блата за 90 минути, за да се охладят напълно.

5

Сглобяване на тортата

След като блатовете се охладят, използвайте назъбен нож, за да изрежете изпъкналите върхове. Разрежете блатовете два пъти хоризонтално. Поставете първия блат върху тортен борд и намажете с 1 с. л. от смесения с лимонов конфитюр. Направете кръгчета от масления крем и смесения с лимонов конфиртюр върху блата. Поставете отгоре другия блат и повторете, докато слепите всички блатове. Оставете тортата в хладилник за 2 часа.

6

Декориране на тортата

Разбийте веган маслото, пудрата захар и лимоновия сок с миксер за 10 минути. Кремът става по-бял. Вземете 3 малки купи и сложете във всяка купа по 2 с. л. крем и оцветете в различен нюанс на жълто с по няколко капки жълта хранителна боя. Намажете тортата с масления крем, като в основата й сложите по-тъмно жълтия, а във върха й - белия. 


Загладете хубаво тортата отгоре и отстрани. Наредете отстрани шоколадовите зайчета. пренесете тортата в хладилник до сервирането й.