Загрейте фурната, намаслете и застелете формата за торта.
Смесете соевото мляко и лимоновия сок, необходими за приготвяне на блата, докато сместа започне да се свива и сгъстява, след което я оставете на страна.
Температура на фурна с горен и долен нагрeвател: 180 °C
Температура на фурна с вентилатор: 160 °C
За всеки блат ще са ви нужни половината от изброените по-горе количества продукти. Изпечете двата блата един по един.
Време за печене: около 80 - 85 Минути
В голяма купа смесете заедно брашното, бакпулвера и пудрата захар, докато се смесят добре. Добавете олиото, есенцията ванилия и предварително приготвената смес от соево мляко и разбъркайте, докато всички съставките се смесят добре. Изсипете сместа в подготвената форма и загладете отгоре. Печете блата, докато стане златисто кафяв и клечка, забита в центъра му, излиза чиста.
Оставете блата да се охлади във формата за 10 минути, след което го извадете и оставете върху решетка да изстине напълно. Почистете формата и по същия начин изпечете втория блат.
За да омекне веган маслото, го извадете предварително от хладилника.
Разбъркайте 50 г конфитюр и 2 супени лъжици лимонов сок. Прибавете 150 г конфитюр, разбъркайте и сложете сместа в найлонова торбичка с малка дупка накрая.
Изсипете веган маслото в купа и го разбийте с миксер до гладкост. Постепенно добавете към него останалия конфитюр (150 г) и останалия лимонов сок (4 супени лъжици), като разбърквате добре след всяко добавяне. Разбийте, докато масленият крем стане с гладка консистенция. Поставете крема в найлонова торбичка с малка дупка в края.
Оставете двата блата за 90 минути, за да се охладят напълно.
След като блатовете се охладят, използвайте назъбен нож, за да изрежете изпъкналите върхове. Разрежете блатовете два пъти хоризонтално. Поставете първия блат върху тортен борд и намажете с 1 с. л. от смесения с лимонов конфитюр. Направете кръгчета от масления крем и смесения с лимонов конфиртюр върху блата. Поставете отгоре другия блат и повторете, докато слепите всички блатове. Оставете тортата в хладилник за 2 часа.
Разбийте веган маслото, пудрата захар и лимоновия сок с миксер за 10 минути. Кремът става по-бял. Вземете 3 малки купи и сложете във всяка купа по 2 с. л. крем и оцветете в различен нюанс на жълто с по няколко капки жълта хранителна боя. Намажете тортата с масления крем, като в основата й сложите по-тъмно жълтия, а във върха й - белия.
Загладете хубаво тортата отгоре и отстрани. Наредете отстрани шоколадовите зайчета. пренесете тортата в хладилник до сервирането й.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене