Смесете брашното с бакпулвера. Добавете останалите съставки, с изключение на тъмния шоколад и черешите, и разбъркайте с миксер (бъркалки за бъркане) първо на най-ниската, а след това на най-високата степен за 1 минута до гладко тесто. Нарежете шоколада на едри парчета и го прибавете и разбъркайте в сместа.
Намазнете дъното на форма за печене (Ø 26 см) с подвижен ринг и покрийте с хартия за печене. Разстелете тестото във формата с ринга. Отгоре разпределете черешите и печете около 35 мин в предварително загрята фурна на горен и долен нагревател на 180°C или на 160°C с включен вентилатор.
Извадете сладкиша от формата и го оставете да изстине върху кухненска решетка, покрита с пергаментна хартия.
Поставете сладкиша в подходящ съд, отлепете хартията за печене и го обърнете. Смесете пудинга със захарта и разбъркайте постепенно с 6 супени лъжици от бадемовата напитка, докато съставките се хомогенизират до гладкост.
Прибавете останалото количество бадемово мляко заедно със сметаната и марципана, оставете ги да завят, като бъркате непрекъснато за 1 минута след завиране.
Сложете сладкиша отново в подвижния ринг, залейте го равномерно с глазурата и го оставете да изстине.
Разтопете останалия тъмен шоколад на водна баня и с пош го нанесете с въртеливи движения върху десерта. Оставете да стегне в хладилника и поднесете.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене