Загрейте фурната до 180°C/160°C с вентилатор.
Намаслете 3 кръгли форми за торта. Ако нямате 3 еднакви форми, може да изпечете блатовете един по един.
Смесете заедно соевото мляко и лимоновия сок за тестото и ставете на една страна, докато течността започне да се свива и сгъстява.
В голяма купа смесете брашното, бакпулвера, кафявата и пудрата захар, докато се смесят добре.
Добавете олиото, есенцията ванилия и сместа от соево мляко. Разбъркайте, докато се смесят хубаво.
Разпределете сместа между подготвените форми и загладете. Ако нямате 3 еднакви форми, може да изпечете блатовете един по един. Печете 25-30 минути до златисто. Направете тест с дървена клечка. Оставете блатовете да се охладят във формите за 10 минути, след което ги извадете и оставете върху решетка да изстинат напълно.
Изсипете веган маслото в голяма купа и разбийте с миксер до гладкост. Постепенно добавете пудрата захар, като разбърквайте хубаво при всяко добавяне. Прибавете Biscoff крема и соевото мляко и продължете да разбивате, докато масленият крем стане с гладка консистенция.
След като блатовете за торта са охладени добре, с назъбен нож изрежете куполообразните върхове и ги загладете при нужда. Поставете един от блатовете върху поднос и го намажете равномерно с маслен крем. Поставете върху него втория блат и повторете. Поставете отгоре и третия блат. Разстелете тънък слой маслен крем около страните и отгоре на тортата и загладете. Поставете тортата в хладилника за 30 минути, за да стегне.
Извадете тортата от хладилника и покрийте горната част и страните с по-дебел слой маслен крем и загладете.
Натрошете няколко бисквити и ги наредете около основата на тортата – най-лесно е да направите това с опакото на лъжица или маслен нож, за да полепнат по масления крем. Приберете тортата обратно в хладилника, за да може масленият крем да стегне.
След около 30 минути изсипете Biscoff крема в купа и го загрейте в микровълновата фурна за 10-20 секунди, за да се разтопи хубаво и да стане течен. Извадете тортата от хладилника, изсипете глазурата от Biscoff в пош. Намажете с глазурата около ръба на тортата, така че да капе по страните, след това покрийте горната част на тортата и загладете с нож, ако е необходимо.
Поставете остатъците от масления крем в пош и шприцовайте няколко цветя в центъра на тортата, а върху тях залепете останалите бисквити.
Свързани рецепти
Торти
Торти