Flag

ТОРТА ЗА СДОБРЯВАНЕ С ПОЛОВИНКАТА

8 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
40
Малка торта с кайсиев конфитюр и ганаш
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Тесто
200 гбрашно
2 ч.л.бакпулвер Dr.Oetker
200 гкраве масло (меко)
175 гзахар
1 пак.Финес - аромат портокалови корички Dr.Oetker
4 бр.яйца
1 щипкасол
Ганаш
150 гкувертюр
75 гсладкарска сметана
1 щипкасол
За украса
1 с.л.конфитюр (кайсиев)
1 бр.сламки
2 пак.захарни звезди Dr. Oetker
Пълнеж
4 с.л.конфитюр (кайсиев)
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - захарни звезди Dr. Oetker
1

Подготовка

Застелете формата за торта с падащ ринг (Ø 20 cm) с хартия за печене. Загрейте предварително фурната на 180°C на горен и долен нагревател или на 160°C на вентилатор.

2

Тесто

Смесете брашното с бакпулвера в купа. Добавете останалите съставки и разбийте всичко с миксер първо на най-ниска, след това на висока степен за около 2 мин до получаване на гладко тесто. Изсипете тестото във формата за торта и загладете повърхността. Печете 50 мин в долната половина на фурната.


Внимателно отделете краищата на изпечения блат от страните на формата. Свалете ринга. Поставете блата върху застлана с хартия за печене кухненска метална скара да се охлади напълно.

3

Ганаш

Начупете кувертюра на едри парчета. Сложете сметаната и солта да се загреят в малка тенджерка. Свалете съда от котлона, разбъркайте кувертюра и оставете да се охлади.

4

Украса

Загрейте кайсиевия конфитюр в малък съд за кратко. Намажете сламката с дебел слой кайсиев конфитюр. Забодете я на около 5 см дълбочина в тортата. Оставете горната ѝ част ненамазана. Залепете по сламката захарни звезди.

5

Пълнеж

Отстранете хартията, с която сте пекли блата. Разрежете го хоризонтално на три. Поставете долния блат върху тортена чиния за сервиране. Намажете половината от кайсиевия конфитюр, поставете средния блат и притиснете леко. Намажете останалата част от кайсиевия конфитюр и поставете горния блат. Намажете с ганаша.

6

Забийте сламката в тортата. Закрепете малка хартиена чашка в горната част на сламката. Поръсете тортата със захарни звезди.