Затоплете млякото и разтопете маслото в него. Пресейте брашното и разбъркайте сухата мая в него. Добавете останалите продукти за тестото без пълнежа и разбъркайте всичко с миксер (с куки за тесто) за кратко на ниска, след това на висока степен за около 5 мин до получаването на гладко тесто. Накрая омесете бадемите, локума, боровинките и стафидите в тестото върху леко набрашнена повърхност. Не месете продължително време, за да не се разпаднат плодовете в тестото. Поставете тестото в купа и покрийте с чиста кърпа. Оставете го на топло да втасва, докато видимо увеличи обема си.
Върху леко набрашнена повърхност замесете отново и оформете на пита втасалото тестото. Поставете в застлана с хартия за печене кръгла тава и оставете отново втаса.
Разбийте жълтъка с млякото и намажете повърхността на втасалото тесто.
Печете около 35 мин в долната половина на фурна, предварително загрята на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C при горещ въздух.
След изпичане извадете хляба заедно с хартията за печене върху метална скара и оставете да се охлади.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене