Покрийте дъното и стените на правоъгълна форма за кекс (1–1.2 л) със свежо фолио. Разбийте Крем Оле банан с шоколад с 400 мл студено прясно мляко според инструкциите на опаковката и разделете на 2 равни части.
В отделна купа разбийте Крем Оле шоколад с останалите 400 мл студено прясно мляко и разделете на 2 равни части.
Изсипете първата част Крем Оле банан с шоколад в подготвената форма, заравнете и настържете на едро или нарежете на дребно 20 г тъмен шоколад.
Изсипете отгоре първата част Крем Оле шоколад, заравнете внимателно и отново настържете на едро или нарежете на ситно 20 г шоколад. Повторете с останалите Крем Оле банан с шоколад и Крем Оле шоколад, като между слоевете не пропускате да настържете на едро или да поръсите нарязан на дребно шоколад.
Покрийте на финала със свежо фолио и замразете за поне 2 часа, или за през нощта във фризера. Разтопете на водна баня останалите 100 г тъмен шоколад и млечната сметана, разбъркайте до гладка смес и оставете да се охлади.
Освободете замразеното семифредо от формата и фолиото и поставете в подходящ поднос или тортена чиния. Полейте с охладения шоколадов ганаш и поръсете с дребните шоколадови бонбонки. Оставете за 15-20 мин в хладилника, преди да нарежете и поднесете.
Последвайте Мина Ангелова от кулинарния блог Angellove's Cooking.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти